Her steg boligprisene mest og minst i vår

Boligprisene steg i andre kvartal de aller fleste steder i Norge, viser tall fra Eiendom Norge. Veksten var sterkest i Kragerø i Telemark.

Boligprisene har steget i Kragerø i andre kvartal.

Geir Olsen / NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

Kragerø, en av de største hyttekommunene på Sørlandet, hadde en prisvekst på 5,8 prosent i andre kvartal. Deretter fulgte Askøy i Vestland med en vekst på 4,5 prosent og Ålesund i Møre og Romsdal med en vekst på 3,7 prosent.

Svakest var prisveksten i bydel Stovner i Oslo med 0 prosent. Deretter fulgte Sola og Randaberg i Rogaland med en vekst på 0,3 prosent og Ringerike i Viken med 0,4 prosent.

Svakt i Stavanger og Vefsn

Kragerø hadde også den sterkeste veksten de siste fire kvartalene, med 7,7 prosent, etterfulgt av Nesodden i Viken (6,6) og Lindesnes i Agder (5,8).

Den svakeste prisutviklingen i den siste firekvartalsperioden var i Stavanger i Rogaland og Vefsn i Nordland, begge med en nedgang på 2,7 prosent, og Ringerike (-1,8 prosent).

Les også

Tror ikke boligprisoppgangen er over: Venter «visningsrush» i fellesferien

Ingen coronaeffekt

coronakrisen har ikke ført til de store endringene i tallene.

– Vi fikk en mindre brems i boligmarkedet i mars og april i forbindelse med coronakrisen, men markedet har i månedene etterpå tatt seg opp på nivået det var på før de nasjonale smitteverntiltakene. Derfor ser vi ikke en klar coronaeffekt i tallene for årets andre kvartal, sier kommunikasjonsmedarbeider Peder Tollersrud i Eiendom Norge.

Jevnt over har prisutviklingen i andre kvartal vært sterkere enn samme periode i 2019, noe Tollersrud mener blant annet skyldes oppsvinget i markedet etter rentekuttene til Norges Bank.

Les også

Kraftig boligprisvekst i juni

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Boligprisene
 2. Coronaviruset
 3. Boligpriser
 4. Boligprisstatistikk
 5. Eiendom Norge

Flere artikler

 1. Boligprisveksten i Norge fortsatte i mars – men i Oslo falt prisene

 2. Boligprisene fortsatte oppgangen i august

 3. Kraftig boligprisvekst i juni

 4. Sterk desember ga 8,7 prosents boligprisvekst i fjor

 5. Flere vil selge boligen før de kjøper ny: – Ligner veldig på det som skjedde under finanskrisen