For første gang under corona tror flest på boligprisvekst

Da coronaviruset brøt ut var det flere nordmenn som forventet fall i boligprisene. Nå har meningene snudd, og flere nordmenn tror på økte boligpriser.

Boliger på St. Hanshaugen i Oslo

Kjetil Malkenes Hovland, E24
  • Benedicte Storm Bamvik
Publisert: Publisert:

Opinion har gjennomført en undersøkelse der de har spurt 10.500 nordmenn om deres forventninger til boligprisene fremover.

Undersøkelsen viste at 23 prosent av den norske befolkningen tror at boligprisene vil øke den kommende måneden, i motsetning til 19 prosent som tror på prisfall. Resterende tror prisene vil forbli uendret, eller har ikke gitt sin mening om boligprisene.

– For første gang under corona er det nå flere som forventer økning enn fall i boligprisene. Vi merker et radikalt stemningsskifte sammenlignet med de første månedene med koronakrise, sier seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion.

Undersøkelsen viser en stor forandring innenfor nordmenns forventninger siden coronaviruset brøt ut. I gjennomsnitt for mars, april og mai svarte kun 8 prosent at boligprisene ville øke, mens hele 51 prosent trodde på fall.

– Nordmenn var lenge pessimistiske på prisutviklingen i boligmarkedet. Men nå har Norges Bank kuttet renten til historisk lave nivåer, boligstatistikken har overrasket positivt og frykten for jobben er betydelig redusert, sier Askheim.

Seniorrådgiveren tror at reiserestriksjonene gjør at flere tenker på å bruke penger i Norge gjennom investering i bolig.

Les også

Norges Bank snur og spår økte boligpriser i år

Les meldingen fra Opinion

Les mer på Dine Penger:

Dette tror ekspertene om høstens boligmarked (for abonnenter)
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Boligprisene
  2. Boligmarkedet
  3. Coronaviruset
  4. Rente

Flere artikler

  1. NBBL tror boligprisene vil fortsette å øke neste år

  2. Spår kraftig boligprisvekst: – Vi er ganske bekymret

  3. Flere vil selge boligen før de kjøper ny: – Ligner veldig på det som skjedde under finanskrisen

  4. Boligprisveksten i Norge fortsatte i mars – men i Oslo falt prisene

  5. Tror ikke boligprisoppgangen er over: Venter «visningsrush» i fellesferien