Seks av ti brasilianere vil stille presidenten for riksrett

Brasils president Dilma Rousseffs popularitet fortsetter å stupe. 63 prosent ønsker å stille presidenten for riksrett på grunn av korrupsjonsskandalen i oljeselskapet Petrobras.

IKKE SÅ BRA: Brasils president Dilma Rousseff har tøffe dager.
Publisert: Publisert:

Det kommer fram i en måling tirsdag fra CNT/MDA. Meningsmålingen viser også at bare 7,7 prosent av de spurte støtter Rousseffs regjering, sammenlignet med 10,8 prosent i mars.

70,9 prosent synes regjeringen gjør en dårlig jobb, mot 64,8 prosent i vår. Rousseff sliter i kraftig motvind som følge av en stagnerende økonomi, økende arbeidsledighet, og ikke minst korrupsjonsanklager.

Andelen spurte som mener presidenten bør stilles for retten på grunn av den massive bestikkelsesskandalen i det statlige selskapet Petrobras, har steget fra 59,7 prosent til 62,8 prosent.

Rousseff var styreleder i Petrobras i perioden 2003-2010, mens bestikkelsene skal ha skjedd. Presidenten avviser at hun kjente til korrupsjonen.

Drøyt 2.000 mennesker ble spurt i målingen, som er utført i juli av MDA på oppdrag fra den nasjonale transportlobbygruppen CNT.

Publisert: