Seks av ti brasilianere vil stille presidenten for riksrett

Brasils president Dilma Rousseffs popularitet fortsetter å stupe. 63 prosent ønsker å stille presidenten for riksrett på grunn av korrupsjonsskandalen i oljeselskapet Petrobras.

IKKE SÅ BRA: Brasils president Dilma Rousseff har tøffe dager.

Ueslei Marcelino
  • NTB
Publisert:

Det kommer fram i en måling tirsdag fra CNT/MDA. Meningsmålingen viser også at bare 7,7 prosent av de spurte støtter Rousseffs regjering, sammenlignet med 10,8 prosent i mars.

70,9 prosent synes regjeringen gjør en dårlig jobb, mot 64,8 prosent i vår. Rousseff sliter i kraftig motvind som følge av en stagnerende økonomi, økende arbeidsledighet, og ikke minst korrupsjonsanklager.

Andelen spurte som mener presidenten bør stilles for retten på grunn av den massive bestikkelsesskandalen i det statlige selskapet Petrobras, har steget fra 59,7 prosent til 62,8 prosent.

Rousseff var styreleder i Petrobras i perioden 2003-2010, mens bestikkelsene skal ha skjedd. Presidenten avviser at hun kjente til korrupsjonen.

Drøyt 2.000 mennesker ble spurt i målingen, som er utført i juli av MDA på oppdrag fra den nasjonale transportlobbygruppen CNT.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Nytt nederlag for Brasils president

  2. – Nei til statskupp!

  3. Komitéflertall vil stille Brasils president for riksrett

  4. Annonsørinnhold

  5. Brasils underhus tar Rousseff-avgjørelse søndag

  6. Rousseff klar til riksrett-høring