Strømprisene

Venstre sikrer mulig flertall for avbryte Stortingets ferie for å få på plass strømstøtte

Venstre er åpne for å hasteinnkalle Stortinget for å instruere regjeringen i strømpolitikken. Dermed er det flertall på Stortinget for å avbryte ferien.

Guri Melby (V) mener en må få på plass en strømordning som skaper trygghet for at folk kan betale strømregningen sin Foto: Terje Pedersen / NTB
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Hvis Stortinget må samles for å dette på plass allerede fra september, er Venstre forberedt på å avbryte ferien, sier Venstre leder Guri Melby til NTB.

Hun mener samtidig at strømstøtteordningen må forbedres.

– Vi må få på plass en ordning som skaper trygghet for at folk kan betale strømregningen sin. Det er også mange bedrifter som sliter, derfor må utsatte deler av næringslivet inn i en ny løsning, sier hun.

Det er kjent fra tidligere at også SV, Rødt og Frp ønsker å hasteinnkalle Stortinget for å instruere regjeringen i strømpolitikken. Tidligere onsdag åpnet også Erna Solberg og Høyre for forslaget. Det er dermed flertall på Stortinget for å avbryte ferien.

– Hvis regjeringen trenger et vedtak fra Stortinget på dette, så er vi forberedt på å lage et ekstraordinært møte på Stortinget, sa Høyre-lederen til NTB.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Strømprisene
 2. Guri Melby
 3. Strøm
 4. Strømpriser
 5. Venstre (V)

Flere artikler

 1. Opposisjonen vil instruere regjeringen til å ta grep i strømkrisen

 2. Høyre krever økt strømstøtte – sier ja til hasteinnkalling av Stortinget

 3. Arendal-restaurant tvinges til krisegrep: – Gruer oss til vinteren

 4. Opposisjonen åpner for hastemøte på Stortinget

 5. Stortinget avbryter ferien – ekstraordinært møte om strømsituasjonen