Vil sponse Høyre og Frp

Investor Ola Mæle vil gi pengestøtte til Høyre og Frp for å få en borgerlig flertallsregjering.

OPTIMIST: Investor Ola Mæle tror 2009 blir året for de gode kjøpene.
Publisert:

- Vi ønsker en Høyre/Frp-regjering, eller en borgerlig flertallsregjering bestående av flere partier. Meningsmålingene viser at vi er inne i et politisk skifte som er epokegjørende, sier Ola Mæle til Dagens Næringsliv.

Sponset av LO

Ved stortingsvalget i 2005 fikk Arbeiderpartiet nærmere 15 millioner kroner direkte fra LO, mens SV og Senterpartiet fikk mindre beløp.

- Jeg og næringslivsrepresentanter jeg snakker med, mener det er en målsetning å støtte Høyre, Frp og eventuelt andre borgerlige partier med like mye som det LO støtter venstresiden med, sier Mæle.

Mæle har i flere år gitt pengestøtte til Høyre, og er åpen på at en borgerlig regjering vil bedre hans vilkår som investor.

- Intensjonen fra meg og ellers i næringslivet er enkel og grei. Rammevilkårene for oss vil være bedre med en borgerlig regjering enn med dagens rødgrønne regjering. Det er en ærlig sak, og det bør ikke overraske noen, sier Mæle.

Venstre om!

I 2005 ga Ola Mæle også pengestøtte til Venstre, men vurderer nå å droppe flere økonomiske bidrag til partiet.

Bakgrunnen for pengestøtten var å få Venstre over sperregrensen, men nå som Lars Sponheim og Venstre nekter å sitte i regjering med Frp, vil Mæle trekke all støtte.

- Hvis Lars Sponheim forsøker å torpedere et borgerlig flertallsalternativ, så er det helt uaktuelt å støtte Venstre. Det er ikke noe å lure på engang. Jeg tror Lars Sponheim, med sin makeløse arroganse, spiller et veldig høyt spill om dagen. Venstres velgere er i stor utstrekning selvstendige næringsdrivende og småbedriftseiere som er lut lei APs skattepolitikk, sier Mæle til DN.

Les også: Høyre og Frp nærmere flertall

Flere saker fra E24

Publisert: