Berlusconi angriper «Tyskland-sentrert» Monti

Italias tidligere statsminister Silvio Berlusconi mener dagens regjeringssjef Mario Monti fører en økonomisk politikk som er diktert av Tyskland.

COMEBACK: Italias statsminister Silvio Berlusconi har ikke overraskende varslet comeback i politikken

Max Rossi
  • NTB
Publisert: Publisert:

Berlusconi ser dermed ut til å ha startet valgkampen allerede etter nylig å ha gått tilbake på løftet om å holde seg utenfor italiensk politikk. Berlusconis uttalelser tirsdag peker fram mot en bitter valgkamp til vinteren om Italias forhold til Europa.

Han hevdet også at Tyskland har brukt gjeldskrisen i eurosonen til å få ned sine egne lånekostnader på bekostning av andre stater. Montis regjering har vært ettergivende og ført en skadelig innstrammingspolitikk som er bestemt av andre europeiske land, hevder Berlusconi.

– Monti-regjeringen har fulgt en Tyskland-sentrert politisk kurs som Europa har forsøkt å prakke på andre stater. Dette har skapt en krisesituasjon som er mye verre enn det vi opplevde da vi satt i regjering, sa Berlusconi tirsdag til sin egen TV-stasjon Canale 5.

Professor og teknokrat Mario Monti overtok som statsminister da Berlusconi for vel ett år siden ble tvunget til å trekke seg. Det skjedde etter at krisen i Italias økonomi hadde forverret seg dramatisk og landets lånekostnader skutt i været.

Det grunnleggende problemet i den italienske økonomien er en statsgjeld på omkring 126 prosent av bruttonasjonalprodukt og vedvarende svak vekst.

Publisert:

Flere artikler

  1. Monti: Jeg vurderer ikke dette nå

  2. – Berlusconi gjør comeback med nytt parti

  3. EU bekymret for nyvalg i Italia

  4. Disse kniver om makten i Italia

  5. Her er han «tilbake»