SV under sperregrensen i ny meningsmåling

Sosialistisk Venstreparti sliter med å holde på velgerne. I februar falt partiets oppslutning til 3,7 prosent, ifølge en ny meningsmåling.

3,7 PROSENT: Ifølge en ny meningsmåling falt SVs oppslutning til 3,7 prosent i februar.
Publisert: Publisert:

Hadde dette vært valgresultatet, ville SV dermed vært under sperregrensen, som er på 4 prosent. Norge har hatt sperregrensen siden 1989, og uten en oppslutning på minst 4 prosent får ikke partiene tilgang til de 19 utjevningsmandatene.

LES OGSÅ: SV til bunns i ny måling

Meningsmålingen, som er utført av Norstat, er den første som er gjort etter at det ble klart at Audun Lysbakken skal ta over lederroret i SV etter Kristin Halvorsen. Den er imidlertid gjort før den siste runden med bråk rundt Lysbakken i forbindelse med tildelingen av de såkalte selvforsvarsmidlene.

Ifølge målingen er kun 43 prosent av SV-velgerne fra 2009 nå lojale til partiet, skriver Vårt Land.

LES OGSÅ:Ny katastrofemåling for SV

SVs tap den siste måneden har i stor grad gått til Arbeiderpartiet, som er på vei oppover. Partiet får i den siste målingen en oppslutning på 35,7 prosent, noe som er en oppgang på 1,4 prosentpoeng.

Høyres framgang har derimot stanset opp. I den nye målingen går Høyre 3,2 prosentpoeng tilbake, noe som gir en oppslutning på 25,6 prosent. Høyre er fortsatt nest største parti, men har mistet velgere til Fremskrittspartiet.

Frp går fram omtrent like mye som Høyre går tilbake, og får 17,2 prosent.

Kristelig Folkeparti går litt tilbake og får 5 prosent, mens Venstre går litt fram og får 4,7 prosents oppslutning. Senterpartiet får en oppslutning på 4,9 prosent, og Rødt får 1,3 prosent.

LES OGSÅ:

Publisert: