DNB: Folk har urealistiske pensjonsforventninger

I gjennomsnitt mener nordmenn at en akseptabel pensjon utgjør 72 prosent av inntekten. Dette er helt urealistisk, advarer DNB.

I EN TYNN TRÅD: Mange drømmer om det gode pensjonistliv i syden, men for mange kan pensjonen bli langt lavere enn man hadde trodd.
Publisert: Publisert:

DNB gjennomførte i september en undersøkelse som viser hva nordmenn i gjennomsnitt mener de må ha i pensjon for at det skal være akseptabelt, skriver Dagsavisen.

Kommunikasjonsdirektør Vidar Korsberg Dalsbø sier de regner med at folk mener pensjonen kommer til å ligge på det nivået de selv mener er akseptabelt. Men 72 prosent er ikke i nærheten av å være realistisk, sier Dalsbø.

- Det er som å tro på julenissen, sier Dalsbø som mener en pensjon på mellom 50 og 60 prosent vil være nærmere virkeligheten for alle dem som ikke har egen pensjonssparing.

Det er hos kvinnene det er størst gap mellom hva man mener er akseptabel prosentdel av inntekten som pensjon, og hva man faktisk vil få. I gjennomsnitt mener kvinner at man trenger 76 prosent av inntekten å leve av som pensjonist. Mennene sier de trenger 70 prosent.

- Kvinnene kan se enda lenger etter gullpensjonen enn menn. De tjener mindre, sparer mindre og lever lenger. I tillegg har kvinner færre opptjeningsår til pensjon og ønsker å gå av med pensjon tidligere enn menn, sier Dalsbø.

LES OGSÅ:

Publisert: