StatoilHydro: - Rigger er blitt for dyrt

StatoilHydro stopper innleie av nye rigger på norsk sokkel.

 • Tor Øyvind Andersen
Publisert:,

StatoilHydro stopper innleie av nye rigger til norsk sokkel på grunn av for høye rater.

- Vi er opptatt av å redusere kostnadene og være strenge på våre prioriteringer, sier Anders Opedal, direktør for anskaffelser i StatoilHydro i en pressemelding.

Riggratene har steget kraftig de siste årene på grunn av den høye oljepris. Det siste halvåret har imidlertid oljeprisen falt fra nær 150 dollar til rudnt dagens nivå på 45 dollar. Det gjør at regnestykkene for Statoilhydro ser helt anderledes ut.

- Oljeselskapene har signalisert kraftige kutt leting og produksjon i 2009. Det er åpenbart at riggratene må komme ned for at det skal gå, sier analytiker Frederik H. Lunde i Carnegie til E24.

StatoilHydro sendte i sommer ut forespørsel på innleie av rigg, men valgte å sende ut en ny forespørsel etter at oljeprisen hadde stupt i høst. Da den nye fristen gikk ut 1. desember hadde riggratene falt, men StatoilHydro er likevel ikke fornøyd.

- Til tross for reduksjon på tilbudte priser er det fortsatt et betydelig gap mellom tilbudene og forventningene vi har til rater. Vi har derfor besluttet å terminere anskaffelsesprosessen, sier Opedal.

Forespørselen omfattet både halvt nedsenkbare flyterigger og oppjekkbare borerigger med kontraktsstart innen utgangen av 2012. Ved utgangen av den første tilbudsfristen 25. august hadde StatoilHydro mottatt tilbud på totalt 28 rigger fra 15 leverandører.

Her kan du lese mer om

 1. Equinor
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  StatoilHydro setter på riggbremsene

 2. - StatoilHydro rasler med sablene

 3. StatoilHydro senker rigg

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Setter ny standard for riggrater

 6. Skviser leverandørene