Oljefondet kjøper eiendom for 1,1 milliarder i Cambridge

Fondet kjøper en andel av eiendom som skal utvikles til livsvitenskapsbygg. Nå varsles det en større satsing på slike bygg på tvers av Storbritannia, ifølge Oljefondets partner.

Oljefondsjef Nicolai Tangen.
Publisert:

Oljefondet betaler 90,2 millioner britiske pund, tilsvarende rundt 1,1 milliarder kroner, for andelen på 48,75 prosent av eiendommen.

Det skriver Norges Bank Investment Management (NBIM) i en pressemelding.

Kjøpet innebærer at Oljefondet inngår et nytt partnerskap med pensjonsfondet PSP Investment, og eiendomsselskapet Longfellow Real Estate Partners, opplyser sistnevnte i en separat melding.

Longfellow skriver at partnerne har en målsetting om å satse 1,5 milliarder britiske pund, tilsvarende nær 18 milliarder kroner, på investering i livsvitenskaps- og innovasjonseiendommer i Storbritannia.

Les på E24+

Edvard (73) daytrader i oljeaksje: – Dette kan jeg

Partnerskapet ser særlig for seg å investere i «gylne triangel-markedet» i Cambridge, Oxford og London.

Den første fasen i partnerskapet er livsvitenskapsbygget i Cambridge. Oljefondet opplyser at PSP Investment vil eie 48,75 prosent av eiendommen, mens Longfellow vil eie den resterende eierandelen på 2,5 prosent. Sistnevnte vil også forvalte eiendommen for partnerskapet.

Oljefondets innkjøp i eiendommen skjer etter at de to andre partene i samarbeidet kjøpte den tilbake i mai. Eiendommen består av rundt 22.500 kvadratmeter kontorbygg på en tomt på rundt 170 mål.

– Vi ser frem til å jobbe sammen med Longfellow og PSP Investment på lang sikt i den britiske livsvitenskapsbygg-sektoren, sier Jayesh Patel, sjef for britisk eiendom i NBIM i meldingen fra Longfellow.

I en tidligere versjon av denne saken sto det at partene hadde mål om å investere 18 milliarder kroner i USA. Det riktige er at de vil investere i Storbritannia. Feilen ble rettet klokken 13.30 onsdag 19. oktober.

Publisert: