Russland: Nye sanksjoner vil forverre Ukraina-krisen

Den nyeste runden med sanksjoner mot Russland sanksjoner er et hinder på veien mot fred i Ukraina, mener det russiske utenriksdepartementet.

KRITISK: Russland og president Vladimir Putin mener Canada og USA stikker kjepper i hjulene for fredsprosessen i Ukraina.

Maxim Zmeyev
Publisert:

– Sanksjonene er rettet mot å bryte ned den politiske prosessen. Vi anbefaler myndighetene i Washington og Ottawa til å tenke over konsekvensene av det de har gjort. Vi vil se på mulighetene for mottiltak, sier departementet i en uttalelse.

Fredag sa USAs president Barack Obama at det vil bli innført handelssanksjoner mot Krim som følge av den russiske annekteringen av halvøya. Lignende sanksjoner, som gjelder eksport av varer, teknologi eller tjenester, ble også innført av Canada.

Russerne mener de nye sanksjonene er en støtteerklæring for «krigsfesten i Kiev» fremfor å bidra til en løsning på konflikten.

Les også:

– Dette er sannhetens øyeblikk for PutinSolberg: Ingen tegn til krise for NorgeForbes: Putin er verdens mektigsteSeparatistenes valg kan forverre konflikten i Ukraina– Russland og Ukraina inngår gassavtale