Siv Jensen avviser ny rødgrønn regjering

Frp-leder Siv Jensen forsikrer at det aldri blir aktuelt å bidra til at Jens Stoltenberg fortsetter som statsminister etter valget neste år.

VIL HA STOLTENBERG VEKK: Siv Jensen sier at et borgerlig flertall vil resultere i slutten for den rødgrønne regjeringen.
Publisert: Publisert:

– Nei. Selvsagt skal ikke Jens i regjering. Det står ikke skrevet noe sted i mitt hode at Ap skal i regjering. Absolutt ikke, sier Siv Jensen til Aftenposten.

Jensen forsikrer at et borgerlig flertall i stortingsvalget nest høst også betyr borgerlig regjering, selv om partiet hennes skulle bli stående utenfor. Tidligere har Frp-lederen uttalt at Frp bare vil støtte en regjering der partiet selv er med.

Les også: Fortsatt borgerlig flertall på ny måling

Men det betyr ikke at Frp foretrekker en Ap-regjering framfor en regjering bestående av Høyre, Kristelig Folkeparti og Venstre.

– Mine uttalelser om at vi ikke vil være støtteparti til en regjering vi ikke selv er med i, ligger fast. Men dette er ikke en aktuell problemstilling lenger, sier Siv Jensen.

Hun sier utspillet om ikke å støtte en regjering partiet ikke selv er med i, kom i en situasjon der alle på borgerlig side konkurrerte om ikke å ville delta i regjering med Frp.

– Det har skjedd mye siden da. Høyre har erklært oss for å være en samarbeidspartner, mens Venstre og KrF har akseptert oss som regjeringsparti. Vi er et annet sted nå enn vi var for ett år siden, sier Frp-lederen.

Les også: Frp vil hjelpe 500 raskere tilbake i arbeid

Publisert:
Gå til e24.no