Nav-svindel i utlandet for nær 160 millioner kroner

Nav har anmeldt svindel for nærmere 160 millioner kroner i utlandet siden 2011.

ANMELDT: Nav har anmeldt 66 trygdemottakere for svindel av til sammen 14,5 millioner kroner etter å ha mottatt stønad mens de oppholdt seg i Thailand.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Dagsavisen skriver at misbruk av dagpenger og arbeidsavklaringspenger er der det syndes mest. Blant flere kontrolltiltak kan Nav sjekke om meldekort er sendt inn fra en datamaskin i Norge eller utlandet. Etaten kan også få innsyn i kontobevegelser for å se hvor bankkortet brukes.

– Nav har spesialisert arbeidet med å avdekke trygdesvindel i utlandet. Vi har en gruppe på i overkant av ti årsverk som jobber med det nå, sier direktør Sverre Lindahl i Nav Kontroll.

Siden 2011 har Nav anmeldt 71 trygdemottakere for svindel av til sammen 17 millioner kroner i Sverige. Thailand er nummer to på listen med 66 personer anmeldt for å ha svindlet 14,5 millioner kroner. I Spania ble det anmeldt svindel for 8,7 millioner kroner.

– Om lag 85 prosent av anmeldelsene våre blir etterforsket av politiet, og det blir tatt ut tiltale. Av disse blir 98 prosent dømt, sier Lindahl.

Det er ikke ulovlig for arbeidssøkere å ta ferie, men da skal man melde fra slik at stønaden stoppes for den perioden. Personer som har mottatt stønad i mer enn 52 uker, får derimot inntil fire uker ferie med stønad.

Les også

Siv Jensen om boligprisutviklingen: – Ikke bærekraftig

Les også

Spania-ekspert om svindelsiktet prinsesse: – Dette er sterke saker

Les også

Slik ble han «USAs mest forhatte mann»

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Nav: Trygdesvindel for 50 millioner

  2. Halve Norge mottok penger fra Nav i fjor

  3. Økokrim har siktet flere personer for millionbedrageri av coronastøtte

  4. NAV-skandalen: SV varsler mistillitsforslag mot Anniken Hauglie (H)

  5. Telenor granskes av den pakistanske sentralbanken