Sanner vil kutte brevposten

Mer informasjon fra det offentlige bør gå i den digitale postkassen, ikke som brev på papir, mener kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H).

DIGITAL: Kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner vil gjøre mer av posten fra det offentlig digital, her avbildet under en spørretime i Stortingets tidligere i uken.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Hvert år sender norske kommuner 40 millioner brev.

– Hvis innbyggerne får brev fra stat og kommune på epost i stedet for på papir, kan det offentlige spare 400 millioner kroner bare i porto, kunngjorde Sanner da han talte til Høyres landsmøte lørdag.

Kommunene alene bruker 250 millioner kroner i porto hvert år, ifølge anslag fra kommuneorganisasjonen KS. I tillegg kommer kostnader til papir, produksjon og håndtering av brev.

– Dette er penger de heller kunne brukt på barnehager, skoler eller andre viktige tilbud, sier Sanner.

Neste uke legger han fram regjeringens plan for et mer digitalt Norge. Sanner mener det er mye å spare, både i kroner og i form av klimautslipp for miljøet. Dersom kommunikasjonen går på epost, spares miljøet med klimagassutslipp tilsvarende 31.000 flyturer fra Oslo til Trondheim, ifølge moderniseringsministeren.

Om Sanner skal få gjennomført digitaliseringen av offentlig kommunikasjon, må flere nordmenn logge seg på. Per i dag har bare 875.000 nordmenn registrert seg i sikker digital postkasse, som man gjør via nettstedet norge.no.

Hittil deltar 123 offentlige virksomheter i den digitale ordningen, og det er ventet at ytterligere 67 kommer på i løpet av året.

Les også

Kommunereformen kan koste milliarder

Les også

Ny postlov på plass

Les også

Hundrevis kan miste jobben i Posten

Her kan du lese mer om

  1. Jan Tore Sanner
  2. Politikk

Flere artikler

  1. Kommunene blinkes ut som IT-sinker

  2. – Nye Difi skal være spydspissen

  3. EU-rapport: Bare danskene slår oss på digitalisering

  4. Annonsørinnhold

  5. – For oss betyr dette et sted mellom 15 og 25 prosent besparelse

  6. DNB gir opp å få alle kundene over i nettbank