BT: Stortinget planlegger å kreve 100 millioner av Multiconsult

Stortinget har planer om å saksøke entreprenørselskapet Multiconsult for over 100 millioner kroner etter byggeskandalen i 2016, melder Bergens Tidende.

BYGGEPROSJEKT: Saken gjelder overskridelsene i forbindelse med Stortingets byggeprosjekt i Prinsens gate 26 som VG avdekket i fjor.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Saken gjelder overskridelsene i forbindelse med Stortingets byggeprosjekt i Prinsens gate 26 som VG avdekket i fjor.

Prosjektet, som omfatter rehabilitering av kontorbygget og ny innkjørsel til stortingsgarasjen, skal ha blitt overskredet med over 700 millioner skattekroner.

Etter det Bergens Tidende (BT) forstår, skal alle de parlamentariske lederne til partiene på Stortinget være informert om det planlagte søksmålet.

I en epost til BT onsdag, skriver stortingspresident Olemic Thommessen (H) at han ikke ønsker å kommentere saken fordi den ennå ikke er behandlet i Stortingets presidentskap.

Ifølge kommunikasjonsleder Gaute Christensen i Multiconsult har selskapet ennå ikke mottatt et formelt søksmål fra Stortinget.

Ifølge BT presenterte Riksrevisjonen allerede i sommer en rapport som retter skarp kritikk mot prosjektet. De kritiserte manglende rutiner, manglende ansvarsfordeling og manglende organisering. Thommessen la mye av ansvaret på Multiconsult og sa at egne beregninger viste at 66 prosent av kostnadsutviklingen knyttet seg til manglende leveranser til entreprisegrunnlaget.

Christensen i Multiconsult bekreftet den gangen overfor Aftenposten at selskapet tidligere har mottatt varsel om søksmål fra Stortinget, men avviste kritikken fra Thommessen.

Etter byggeskandalen rettet kontroll- og konstitusjonskomiteen sterk kritikk mot Thommessen og presidentskapet. SV og Sp ønsket å rette mistillit mot stortingspresidenten, men fikk ikke støtte fra de andre partiene.

Les også

Stortinget vil granske byggesprekk

Les også

Stortingets byggeprosjekt sprekker med 700 millioner

Her kan du lese mer om

  1. Stortinget

Flere artikler

  1. Stortinget stevner Multiconsult for 125 millioner kroner

  2. Multiconsult inngår forlik med Stortinget etter byggesprekk

  3. Olemic Thommessen trekker seg som stortingspresident

  4. Annonsørinnhold

  5. Trekker seg etter milliardsprekk

  6. DN: Stortinget tok hensyn til frimurerlosjen og handelsstanden og innfridde millionkrav