Han får ansvaret for Oljefondets eiendomsmilliarder

Investeringsdirektøren blir leder for Norges Bank Real Estate Management.

NY EIENDOMSSJEF: Karsten Kallevig er ny leder for Norges Bank Real Estate Management.
Publisert:

Karsten Kallevig er ansatt som ny leder for Norges Bank Real Estate Management, som forvalter investeringene i unotert eiendom i Statens pensjonsfond utland (Oljefondet).

– Hovedstyret er veldig fornøyd med å få Karsten Kallevig inn i denne rollen. Kallevig har vært i fondets eiendomsorganisasjon siden 2011 og har gjort en utmerket jobb som investeringsdirektør, kommenterer sentralbanksjef Øystein Olsen overfor E24.

Stillingen er nyopprettet.

FORNØYD: Sentralbanksjef Øystein Olsen.

– Det er en stor utfordring å ha ansvaret for forvaltningen av en stor, global eiendomsportefølje som skal vokse betydelig i årene som kommer. Vi mener Kallevig har både riktig bakgrunn og erfaring til denne jobben og til å utvikle Norges Bank Real Estate Management videre, sier Olsen.

Les også

Dette kan bli Oljefondets første Asia-investering

Milliardinvesteringer

Kallevig får ansvar for betydelige investeringer på vegne av Ola og Kari nordmann i årene som kommer:

Per 30. september var markedsverdien på Oljefondets eiendomsinvesteringer 208 milliarder kroner, tilsvarende rundt 2,9 prosent av fondets totale markedsverdi.

På sikt skal investeringene i eiendom økes til inntil fem prosent av fondet gjennom en tilsvarende reduksjon i obligasjonsinvesteringene. Målet er å spre fondets risiko og investeringer over flere markeder.

Les også

Bare eiendommene kastet av seg: Oljefondet tapte 73 milliarder

Overfor Finansavisen har Oljefond-sjef Yngve Slyngstad omtalt stillingen som «en av de større lederjobbene i Norge i dag».

Kallevig kommer fra stillingen som investeringsdirektør for eiendom i fondet. Han har tidligere erfaring fra internasjonal eiendomsinvesteringsvirksomhet, og har vært med på å bygge opp eiendomsporteføljen siden Oljefondet entrer denne sektoren i 2010.

NY JOBB: Runar Malkenes.

Kallevig har en bachelorgrad fra Massachusetts Institute of Technology.

Fra Siv til Olsen

I en separat melding torsdag opplyses det ellers at Runar Malkenes er ansatt som ny kommunikasjonsdirektør i Norges Bank.

Malkenes kommer fra stillingen som kommunikasjonsdirektør i Finansdepartementet, der han har vært siden 2000.

Stillingen som kommunikasjonsdirektør ble ledig etter at Hilde Singsaas ble ansatt som ny direktør i Spekter. Singsaas har også bakgrunn som statssekretær fra Finansdepartementet, og det er således andre gang at sentralbanken «stjeler» kommunikasjonsdirektør fra departementet.

Les også

Oljefondet vil investere i vindmøller

Les også

Bloomberg: Oljefondssjefen varsler pluss for 2015

Les også

Matsen blir ny visesentralbanksjef

Publisert:

Her kan du lese mer om