Ser fortsatt nedside i Norske Skog

Analytiker skjønner at Unionen selger seg ut til 12 prosents rabatt.

GOD TIMING TROSS ALT: Til tross for milliontap på Norske Skog-investeringen kan det vise seg at Petter Stordalen og Øystein Stray Spetalen kjenner papirprodusentenes skjebne bedre enn noen.
Publisert:

Investortrioen Øysten Stray Spetalen, Petter Stordalen og Ove Gusevik melder torsdag ettermiddag at de selger seg ut av Norske Skog

OSE

NSG

.

Trioen solgte sin 5,9 prosent post til kurs 11,5 kroner, som tilsier en rabatt på 12 prosent i forhold til torsdagens sluttkurs.

Følg Norske Skog-kursen minutt for minutt på E24 Børs

- Bruker tiden på andre ting

Nå spør investorene seg om nedsalget har vært fordi de ikke ser underliggende forbedring i papirmarkedet, eller om det er uenighet om selskapets stategi.

- Jeg har ikke gått rundt og aktivt ventet på at Unionen skulle selge seg ut, men i lyset av det vi ser som inntjeningspotensial opp mot utfordringer fremover, så er vi vel ikke helt overrasket over at de har valgt å bruke tiden sin på andre ting, sier Norske Skog-analytiker Einar Kilde Evensen i DnB Nor Markets til Reuters.

- Vekk fra papir

Han mener trioen kan ha gjort et klokt valg.

- Det er fortsatt et stort selskap som har en ekstremt utfordrende markedssituasjon. Det vil være etterspørsel etter avispapir i mange år fremover, men vi tror vel ikke at det vil øke noe særlig. Så det er jo der utviklingen går, vekk fra papir, sier Kilde Evensen.

10 kroner

Han tror kursen vil falle videre fra fredagens nivå på 11,5 kroner.

- Vi har et kursmål på 10 kroner og da tror vi dessverre at kursen skal ytterligere ned. Vi ser rett og slett ingen triggere, og nå er vi inne i en finanskrise som kanskje har bunnet ut, men det gjenstår å se om man får positiv BNP-vekst i Europa i 2010, sier Kilde Evensen.

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om