Boligprisene i USA tok et solid byks

Boligprisene har ikke steget kraftigere fra år til år siden 2006.

PRISHOPP: Ikke siden 2006 har boligprisene i USA økt så raskt på årsbasis som nå, viser Case Shiller-indeksen. Bildet er tatt i South Barrington, Illinois, i desember i fjor.
Publisert:

Boligprisene i USA var i februar 9,3 prosent høyere enn året før. Ikke siden 2006 har man sett en så kraftig årlig vekst.

Det viser februartallene for den såkalte S&P Case Shiller-indeksen. Indeksen måler prisutviklingen i 20 byområder i USA. Indeksen startet med å måle 10 byområder, men har senere blitt utvidet.

Årsveksten var i forkant ventet å ligge på ni prosent i februar. I januar lå den på 8,1 prosent.

Indeksen for de 10 originale byområdene viste en årlig vekst på 8,6 prosent.

Fra januar til februar steg boligprisene med 1,2 prosent, mot én prosent i januar (sesongjustert). Veksten på 1,2 var noe høyere enn veksten på én prosent, som var ventet for februar, ifølge konsensustall fra Bloomberg.

- Til tross for noen blandene økonomiske tall i mars, fortsetter boligmarkedet å være en av lyspunktene i økonomien, sier David Blitzer, styreleder i S&Ps indekskomité, ifølge Dow Jones.

De månedlige, ikke-sesongjusterte tallene, viser en prisvekst på 0,3 prosent i februar, mot en vekst på 0,1 prosent i fra desember til januar.

Det var Phoenix i Arizona som hadde den høyeste boligprisveksten fra februar i fjor. Der steg prisene med hele 23 prosent, mens prisene bare steg med 1,9 prosent i New York i perioden.

Phoenix var en av de byområdene som sammen med blant annet Las Vegas opplevde det største prisfallet etter boligboblen og finanskrisen.

Ifølge Marketwatch viser indeksen at boligprisene fortsatt ligger rundt 29 prosent under det høyeste nivået i 2006, før boblen sprakk.

Les også

Flere vil kjøpe bolig i USAUSA betaler på lånet339.000 søkte trygd i USA

Publisert: