- Toppskatten får oss til å jobbe mindre

Skattebetalerforeningen mener toppskatt gir større skatteunndragelse.

VIL KUTTE: Jon Stordrange i Skattebetalerforeningen vil ha lavere skatt.
Publisert:

Antall toppskatteytere har økt med 160.000 i løpet av de siste tre årene.

45 prosent av alle ansatte i fulltidsstillinger betaler nå toppskatt, skriver Finansavisen.

- Jobber mindre

- Mange vil la være å jobbe overtid fordi de føler at nesten halvparten av ekstrainntekten går bort i skatt, sier administrerende direktør Jon H. Stordrange (bildet) i Skattebetalerforeningen til avisen.

Skattebetalerforeningen tror dette kan føre til at flere velger å jobbe deltid, fremfor å få den ekstra skattebelastningen.

- Det er svært uheldig så lenge vi har mangel på arbeidskraft og et stort behov for spesialkompetanse innen mange bransjer og næringer sier Stordrange til avisen.

Større skatteunndragelse

Undersøkelser viser at 37 prosent har kjøpt svart arbeid, og at 43 prosent synes "det er greit å betale svart for å gjøre en mindre jobb på hus eller hytte", skriver Finansavisen.

- Den høye marginalskatteprosenten vil gjøre det mer interessant å spe på sin ordinære lønn ved å jobbe svart fremfor overtid hos ordinær arbeidsgiver. Dermed økes tilbudet av tjenester på det svarte markedet, arbeidstakers sosiale rettigheter undergraves, skatter og avgifter unndras og skattemoralen senkes, sier Stordrange som frykter skatteunndragelse til Finansavisen.

Les også Skyhøy skatt på siste krone , 160 000 flere må betale toppskatt

Les flere økononinyheter på E24.

Publisert: