BØRS: Investor Riulf Rustad tror ikke på markedet

Investor Riulf Rustad råder folk til å holde seg unna børsen etter et nytt fall på nærmere en prosent på Oslo Børs i går.

SKEPTISK: Investor Riulf Rustad holder seg unna aksjemarkedet
Publisert:

USA fortsetter å levere negative nøkkeltall i et marked det ikke helt går an å identifisere, og Oslo Børs har falt med 6,7 prosent den siste uken.

- Jeg forsøker å se om det er noen klare trender i forhold til hvilken retning markedet skal gå, men det kommer så mange motstridende signaler at det er vanskelig å forholde seg til. Derfor holder jeg meg unna børsene, sier investor Riulf Rustad til Finansavisen.

Svake signaler

Arbeidsmarkedene i USA har en ledighet på ti prosent, og Rustad mener dette heller ikke er noe klart signal og at det ikke blir noe fart i konsum og boligmarked uten amerikanere i arbeid.

Rustad sier at arbeidsmarkedet i USA må vise klare tegn til forbedring eller at man får betydelige lavere kurser for at det skal være verdt å satse igjen.

Det hjalp heller ikke at oljelagertallene i USA økte fra 0,3 millioner fat til 4,1 millioner fat i går.

Krisemaksimering

Gambak forvalter Jan Eiler Fischer mener salg på grunn av dårlige tall er krisemaksimering og fokuserer på selskapenes gode resultater for andre kvartal.

En innstilling flere tydeligvis delte siden Oslo Børs i går klarte å hente inn halvparten av fallet på helt tampen av dagen.

Les flere nyheter hos E24.

Publisert: