Vil dele Innovasjon Norge

Abelia, foreningen for kunnskap -og teknologibedrifter i NHO, ønsker en deling av organisasjonen Innovasjon Norge. De mener i sin pressemelding at dette vil fordele ressursene bedre enn det som blir gjort idag.

FIKK RAPPORT: Nærings- og handelsminister Trond Giske (t.v.) mottar evalueringsrapporten om Innovasjon Norge fra (f.h.:) Torben Bundgaard Vad, Tor Dølsvik og Rolf Røtnes
Publisert:

Pressemeldingen tar utgangspunkt i evalueringen som undersøkte ressursfordelingen i Innovasjon Norge. Rapporten ble lagt frem sist mandag.

Uenighet

Abelia mener denne evalueringen støtter opp under forslaget om å dele organisasjonen, slik at man kan fokusere på innovasjonsarbeid og fordele ressursene uten å ta hensyn til for eksempel politiske bestemte geografiske hensyn.

Elin Ørjasæther: Innovasjon - bare tull?

Abelia mener dette medfølger en ny type kommunikasjon mellom oppdragsgivere og eiere. De mener videre at man vil styre ved hjelp av mål og rammer og fokusere mindre på detaljer.

Mer kunnskap

En deling vil tilrettelegge for en mer strategisk og faglig vekst i Innovasjon Norge, står det i pressemeldingen.

Ifølge Abelias leder Paul Chaffey bør evalueringene danne grunnlaget for en ny innovasjonspolitikk.

- Internasjonale rangeringer viser at vi har noe å ta fatt i, og at det haster, sier Chaffrey.

Vi ikke

Innovasjon Norge ser på sin side ingen grunn til å bli delt opp.

- Det blir ikke mer penger totalt sett av å dele Innovasjon Norge. Vi må heller se på hvordan vi skal bruke de pengene som er tilgjengelig for å få til mest mulig innovasjon og nyskaping i Norge, sier Innovasjon Norges kommunikasjonsdirektør Kjetil Svorkmo Bergman til E24.

Les også:

Publisert: