Thailands konge er verdens rikeste monark

Thailands kong Bhumibol Adulyadej er verdens rikeste monark, har det amerikanske tidsskriftet Forbes regnet ut.

Wasant Wanichakorn
  • Jon Herland
Publisert:,

Den 80 år gamle kongen, som med sine 62 år på tronen også er verdens lengst sittende monark, er nå god for nærmere 200 milliarder kroner.

Sjeik Khalifa bin Zayed al Nayan i Abu Dhabi nyter godt av den høye oljeprisen og kommer på andre plass med en formue på rundt 130 milliarder kroner.

Saudi-Arabias 84 år gamle kong Abdulla bin Abdul Aziz lider heller ingen nød med en formue på 120 milliarder kroner.

Sultanens fall

Sultanen av Brunei, Haji Hassanal Bolkiah, har falt til fjerdeplass blant de styrtrike monarkene, med en formue på 113 milliarder kroner.

Sultanen tronet lenge på toppen av den eksklusive lista, men oljereservene til knøttlille Brunei på øya Borneo er i ferd med å ta slutt og 62-åringen har derfor sett seg nødt til å skru kranene noe igjen, konstaterer Forbes.

Sjeik Mohammed bin Rashid i Dubai er på femteplass på monarklista og har nå en formue på 97 milliarder kroner.

Fattigfolk

De europeiske monarkene blir nærmest for fattigfolk å regne, sammenlignet med kong Bhumibol Adulyadej og hans oljerike kolleger.

Prins Hans-Adam II av Liechtenstein er med sine 27 milliarder kroner å finne på sjette plass og rikest av dem, mens prins Albert II av Monaco havner på niende plass med 7,5 milliarder kroner.

Storbritannias dronning Elizabeth II er god for 3,5 milliarder kroner, mens dronning Beatrix Wilhelmina Armgard av Nederland har en formue på 1,6 milliarder og havner på 14. plass.

Stadig rikere

Vår egen kong Harald nådde heller ikke i år opp på lista over verdens 15 rikeste monarker, i motsetning til for eksempel kong Mswati III av Swaziland som i en alder av bare 40 år er god for nærmere 1,1 milliarder kroner.

Verdens 15 rikeste monarker kontrollerer nå til sammen formuer på over 700 milliarder kroner, og kan se tilbake på et særdeles godt år. Nærmere 200 milliarder kroner økte formuene deres med i året som gikk.

Flere saker på E24

Flere artikler

  1. Økokrim: - En av de groveste sakene på lang tid

  2. Guinness selger som aldri før

  3. - Ikke nattsvart i Norge

  4. Annonsørinnhold

  5. Festen er over i jobbmarkedet

  6. Peter Warrens elleve investeringsbud