SIV JENSEN: - Saken er svært alvorlig

Frps Siv Jensen krever at hver stein nå blir snudd. Hun er skeptisk til det tette båndet mellom DnB Nor-sjef Rune Bjerke og Statsministeren.

Publisert:

Kredittilsynet har nå bestemt seg for å granske kontakten mellom DnB Nor-sjef Rune Bjerke og Statsministerens kontor i dagene før regjeringens krisepakke ble lagt frem.

Arbeiderpartinettverk

En svært skeptisk Siv Jensen krever at hver eneste stein i denne saken blir snudd opp ned.

- Denne saken er svært alvorlig. Alle vet at Bjerke er en god venn av Stoltenberg og at han er en del av et arbeiderpartinettverk med en kultur for kameraderi og for å plassere sine egne i sentrale posisjoner, sier Jensen til E24.

Les også: Kredittilsynet gransker Stoltenberg

Hun vil imidlertid ikke kreve noen form for hoderulling før all informasjon er på bordet.

- Jeg alltid har opplevd Bjerke som en ryddig person. Men når han den ene dagen sier at det ikke har vært noe kontakt og neste dag kommer med motstridende meldinger så fremstår dette som svært merkelig. Derfor er det meget viktig at Kredittilsynet nå kommer til bunns denne saken, så vi får klarlagt om det er noe ulovlig som har skjedd, understreker Jensen.

Fra debatten på E24s Forum: "Kritikkverdig i seg selv hvis Stoltenberg SMS-er med Bjerke."

Naturlig med dialog

Jensen synes imidlertid det er helt naturlig at det har vært en form for kontakt mellom Statsministerens kontor og banken.

- Jeg kommer aldri til å kritisere regjeringen for å føre en dialog med næringslivet. Men spørsmålet i denne saken er jo om dialogen var forbeholdt DnB Nor og at redningspakken var skreddersydd for denne ene banken. Jeg har jo registrert at mange nå har begynt å kalle krisepakken for DnB Nor-pakken, sier Jensen.

Da E24 snakker med Karl Erik Schjøtt-Pedersen lørdag ettermiddag påpeker han at han tar kommentaren fra Jensen som et tegn på at det som har foregått er rett og rimelig.

- Bjerke har henvendt seg til meg og ikke til Stoltenberg. BVåre samtaler har handlet om hans og mine generelle betraktninger rundt finanskrisen og hva som bør gjøres, sier han.

- Er det andre banker som har henvendt seg i samme æren?

- Nei, det er bare DNB Nor som har gjort dette av banker, men også Næringslivets Hovedorganisasjon og LO har gjort henvendelser, fortsetter han.

Ønsker høring om saken

Fredag ba Fremskrittspartiet om en stortingshøring i forbindelse med regjeringens håndtering av finanskrisen. Etter å ha hørt nyheten om Kredittilsynets granskning av Statsministerens kontor mener Jensen at en høring er viktigere enn noensinne.

- Denne saken forsterker behovet for en høring. Nå må vi få alle de andre bankaktørene på banen også, sier Jensen.

Saken prioriteres

Det er seksjonssjef Geir Holen i Kredittilsynet som har ansvaret for granskningen. Han er svært sparsommelig med informasjon.

- Det eneste jeg kan si er at vi helt klart vil komme til å prioritere denne saken. Utenom det vil jeg ikke gi noen kommentar før saken er ferdigbehandlet. Hvor lang til det vil ta er umulig å si noe om på det nåværende tidspunkt, sier Holen til E24.

Vil samarbeide

Saken får nå også prioritet ved Statsministerens kontor, og kommunikasjonssjef Trude Måseide understreker overfor E24 at de på alle mulige måter vil samarbeide med Kredittilsynet for å få klarhet i hva som har skjedd.

- Da Statsministerens kontor på torsdag ble gjort oppmerksomme på at Kredittilsynet viste interesse for denne saken, tok Karl Erik Schjøtt-Pedersen på eget initiativ kontakt med Kredittilsynet og understreket at ønsket å gi en orientering om saken. Vi synes det er viktig å få full klarhet i den kommunikasjonen som har væt mellom Statsministerens kontor og DnBNOR, sier Måseide til E24.

Schjøtt-Pedersen: – Ga ikke info om konkrete løsninger

Les flere saker på E24

Publisert: