Erna Solberg brøt smittevernregler i vinterferien

Statsminister Erna Solberg og familien trosset smittevernråd og brøt regler mens de var på vinterferie på Geilo, melder NRK. Solberg beklager hendelsene.

Statsminister Erna Solberg, her fra pressekonferansen før regjeringens budsjettkonferanse på Hurdalssjøen hotell. I vinterferien var hun på Geilo – og brøt sammen med familien smittevernreglene, noe hun beklager. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

  • NTB-Anna Nesje og Snorre Schjønberg
Publisert: Publisert:

Familien samlet seg ifølge kanalen to kvelder på rad og var flere enn ti personer som spiste middag sammen. Den ene kvelden var alle ute og spiste – unntatt statsministeren selv, hun hadde problemer med et øye. Ifølge de nasjonale smittevernreglene kunne man i februar ikke være så mange på et privat arrangement på en restaurant.

– Jeg som hver eneste dag står og forteller om smittevern til det norsk folk, burde kunnet reglene bedre. Men sannheten er at jeg ikke har sjekket reglene godt nok, og dermed ikke fått med meg at når en familie går ut sammen og er flere enn ti stykker, så er det faktisk et arrangement, sier Erna Solberg.

Les også

Strenge coronatiltak også på Vestlandet: – Vi skal komme oss gjennom dette

Høie: Skulle ikke ha skjedd

Helseminister Bent Høie sier til NTB at dette ikke skulle ha skjedd.

– Erna beklager derfor veldig at det har skjedd. Det er sånn at vi som bestemmer disse reglene og forteller om dem, vi må være ekstra påpasselige med å følge reglene selv, sier Høie.

– Har du gitt henne en liten irettesettelse?

– Det er ikke min oppgave å irettesette henne, Erna er en person som i høyeste grad forstår alvoret i denne situasjonen selv, sier helseministeren.

Les også

Erna Solberg venter mer normalt budsjett i 2022

Flau statsminister

Hun sier familien dro på restaurant i den tro at det var den beste måten å ivareta smittevernet på.

– Så har vi i ettertid, etter at NRK stilte meg spørsmålet om ikke dette var et arrangement, sett at det var i strid med forskriften. Det har jeg bare lyst til å beklage, sier Solberg, som også kommer med en lang forklaring på Facebook etter at mediene har omtalt saken torsdag kveld.

Dagen etter restaurantbesøket samlet storfamilien på 14 seg, inkludert Erna Solberg, i en leilighet hvor de spiste sushi. Dette var ikke brudd på smittevernreglene, men i strid med myndighetenes anbefaling.

Les også

Statsminister Erna Solberg med negativ coronatest

Ordføreren reagerer

Hols ordfører, Petter Rukke (Ap), syns det er veldig synd at dette skjedde.

– Det skaper jo en diskusjon etter et år med veldig hardt kjør rundt corona. Vi må hele tiden holde fokuset. Der må vi som politikere være forbilder og være klare på at vi alltid må følge reglene, sier han til VG.

Politiet har foreløpig ikke vurdert om de skal opprette noen sak på regelbruddet.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Coronaviruset
  2. Smittevern
  3. Erna Solberg
  4. Coronaviruset

Flere artikler

  1. Erna Solberg etterforskes for brudd på koronaforskriften

  2. Statsminister Erna Solberg får bot på 20.000 kroner

  3. Dette er vinterferie-rådene som gjelder

  4. Hyttekommuner forbereder seg på tusenvis av vinterturister – har beredskapsøvelser

  5. Strammer inn innreisereglene: – Betyr at mange arbeidsinnvandrere ikke kan komme inn til Norge