- Jeg er nok noe utenom det vanlige

Få, om noen, har klart å skjelle, smelle og true som Kjell Inge Røkke. Se oversikten over Røkkes kjente og ukjente raseriutbrudd her.

  • FRANK LYNUM TROND LYDERSEN - Aftenposten
Publisert:

- Jeg er nok noe utenom det vanlige. Hele følelsesregisteret kommer frem. Er du fattig, blir du sett på som en idiot. Men når du har nok penger og makt, så er du eksentrisk. Slik sett kommer jeg unna med det.

På denne humoristiske måten kommenterte Kjell Inge Røkke selv sine mange omstride uttalelser i boken "Da Røkke tok Kværner".

Og listen over Røkkes mange mer eller mindre sleivete uttalelser og overhøvlinger er lang.

Drapstruet Se & Hør journalist

"Jeg skal drepe deg, du skal dø, du skal dø", skrek Røkke til nå bokaktuelle og tidligere Se & Hør-journalist Håvard Melnæs, i følge Finansavisen onsdag.

Det var en artikkel om kjærestens luksusferie med venninner i privatjetten hans som fikk det til å renne over for den fyrige fiskeren.

Les også: - Jeg skal drepe deg

Les også: Journalisten forstår Røkke

Drapstruet båtmegler

Også i forbindelse med båtsertifikatsaken var Røkke i krigshumør.

"Snakker du med DN, dreper jeg deg", skal Røkke ha sagt da Dagens Næringsliv avslørte at han hadde kjøpt et båtsertifikat i 2001.

"Kjell Inge Røkke ringte Erik Øye og sa han skulle drepe ham, dersom han snakket med Dagens Næringsliv", fortalte daværende DN-journalist Erik Tumyr fra vitneboksen under andre runde av båtsertifikatsaken i mai 2005.

Båtmegler Erik Øye var mannen som hjalp Røkke med å få det falske svenske båtsertifikatet

Les flere nyheter på E24.

"Jævla f****-gjeng"

Også fotball setter Røkkes følelser på prøve.

I oktober 1999 gikk Røkke amok i Molde-garderoben etter at laget hadde tapt mot Brann i semifinalen i cupen.

Han skrek og hylte "jævla f****gjeng" til spilleren og tuppet til sportsdrikkbeholderen så foten hans måtte behandles med is etterpå.

Saksøk foreldrene dine

Blant Røkkes mer morsomme uttalelser er den han gav til Christian Bjelland da han forsøkte å overta Kværner i 2001.

"Hadde jeg vært så dum som deg, hadde jeg saksøkt mine egne foreldre", sa Røkke til daværende styreformann i Kværner, Christian Bjelland.

Heller ikke konsernsjefen unngikk Røkkes vrede.

"Helvetes inkompetente idiot! Hvordan går det an å være så dum!? Er det mulig", skrek han til daværende Kværner-sjef Kjell Almskog, på samme tid.

Pappskaller

Røkkes mest kjente utsagn er likevel "Pappskaller".

Røkke ville kjøpe ut resten av i Aker høsten 1999 og ta det av børs. Det ble reist kritiske spørsmål rundt Røkkes motiver. Hans budskap var klart: Samfunnet var tjent med at han omgjorde det børsnoterte selskapet med 25.000 ansatte til sin egen, private bedrift.

- De som ikke skjønner dette, er pappskaller eller nesten pappskaller som ikke kan lese regnskaper og forstå mine motiver, sa Røkke i beste sendetid på NRK.

Stod opp for Tønne

Røkkes sterke følelser skaper ikke bare trøbbel, det har også tjent ham til heder og ære.

Under den beryktede Tønne-saken, var Kjell Inge Røkke blant de svært få som virkelig stod opp for Tore Tønne. Og det gjorde Røkke med sin sedvanlige innlevelse.

Røkke truet Dagbladet med økonomisk boikott på grunn av deres dekning av Tønne-saken, hvor Røkke var innblandet.

Han truet med skulle rykke inn annonser hvor budskapet var at alle som hadde et forhold til Dagbladet, ikke kunne ha noe forhold til Aker Kværner.

Helt problemfritt var likevel ikke Røkkes engasjement for Tønne. Korrupsjonsjeger Eva Joly reagerte da sterkt på Kjell Inge Røkke og andre maktpersoners forsøk på å bruke et tragisk selvmord til å legge lokk på den kritiske pressen.

Se også: Røkke og hans børsformue

Flere nyheter på E24.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Reduserte straffer i Røkke-saken

  2. Journalisten forstår Røkke

  3. Røkke beskyldes for drapstrusler

  4. Breialindeksen

  5. Betalt innhold

    Ukeslutt i oljeindustrien – UKE 40