Oljefondet investerer trolig videre i utenlandske spillselskaper

Med KrF i regjering er det ifølge Aftenposten mindre sannsynlig at opposisjonen får gjennomslag for at oljefondet skal slutte å investere i pengespillselskaper.

LAR DET GÅ: Ikke så farlig med utenlandske spillselskaper lenger, nå som KrF er i regjering, det må i alle fall prioriteres annerledes, innrømmer Tore Storehaug (KrF).

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Oljefondet har de siste årene investert og hatt aksjer i en rekke selskaper som driver med pengespill. Ifølge avisen var det ved siste opptelling 69 selskaper klassifisert som gambling i oljefondet, inkludert Betsson, Bet-at-home, William Hill og Ladbrokes. Samtidig jobber norske myndigheter for at norske innbyggere ikke skal bruke penger på disse selskapene og virksomheten deres er ikke tillatt i Norge.

I fjor var KrF, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV i flertall for å få gjennomført en vurdering av Oljefondets gamblinginvesteringer. Nå er bildet annerledes.

– Vi vil prioritere å legge støtet inn på andre viktige saker knyttet til Oljefondet, sier Tore Storehaug, KrFs medlem av finanskomiteen til Aftenposten.

Mens å investere i enkelte våpentyper, tobakk, kull og kullbaserte energiprodukter er utelukket på grunn av de etiske retningslinjene til oljefondet, vil fondet trolig fortsette med pengespillselskapene.

– Fondets etiske retningslinjer bygger på vurderinger av hva som kan sies å være grove brudd på etiske normer med stor oppslutning i samfunnet, skriver statssekretær Marianne Groth (H) i Finansdepartementet i en epost.

Finanskomiteens innstilling om stortingsmeldingen om oljefondet skal etter planen behandles i Stortinget 12. juni.

Flere artikler

  1. Slyngstad kan ha brutt Norges Banks etikkregler da han lot Tangen spandere

  2. Oljefondet har solgt seg kraftig ned i Saudi-Arabia: – Tar det som en seier

  3. Oljefondet storeier i 11 av selskapene med størst klimautslipp: – Det er uforståelig

  4. Annonsørinnhold

  5. Oljefondet tungt inne i selskap svartelistet av FN

  6. Regjeringens melding om Oljefondet: Dette vil Siv gjøre