Oljefondet investerer trolig videre i utenlandske spillselskaper

Med KrF i regjering er det ifølge Aftenposten mindre sannsynlig at opposisjonen får gjennomslag for at oljefondet skal slutte å investere i pengespillselskaper.

LAR DET GÅ: Ikke så farlig med utenlandske spillselskaper lenger, nå som KrF er i regjering, det må i alle fall prioriteres annerledes, innrømmer Tore Storehaug (KrF).

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • NTB
Publisert:

Oljefondet har de siste årene investert og hatt aksjer i en rekke selskaper som driver med pengespill. Ifølge avisen var det ved siste opptelling 69 selskaper klassifisert som gambling i oljefondet, inkludert Betsson, Bet-at-home, William Hill og Ladbrokes. Samtidig jobber norske myndigheter for at norske innbyggere ikke skal bruke penger på disse selskapene og virksomheten deres er ikke tillatt i Norge.

I fjor var KrF, Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV i flertall for å få gjennomført en vurdering av Oljefondets gamblinginvesteringer. Nå er bildet annerledes.

– Vi vil prioritere å legge støtet inn på andre viktige saker knyttet til Oljefondet, sier Tore Storehaug, KrFs medlem av finanskomiteen til Aftenposten.

Mens å investere i enkelte våpentyper, tobakk, kull og kullbaserte energiprodukter er utelukket på grunn av de etiske retningslinjene til oljefondet, vil fondet trolig fortsette med pengespillselskapene.

– Fondets etiske retningslinjer bygger på vurderinger av hva som kan sies å være grove brudd på etiske normer med stor oppslutning i samfunnet, skriver statssekretær Marianne Groth (H) i Finansdepartementet i en epost.

Finanskomiteens innstilling om stortingsmeldingen om oljefondet skal etter planen behandles i Stortinget 12. juni.

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. SV ønsker regler som luker ut «verstingene» før Oljefondet investerer

  2. Store forventninger til etikk-rapport: – Dette er egentlig historisk

  3. Stortinget må gjøre Oljefondet mer ansvarlig

  4. Annonsørinnhold

  5. Utvalg foreslår flere grep: Slik vil de skjerpe Oljefondets etikk

  6. Oljefondet har solgt seg kraftig ned i Saudi-Arabia: – Tar det som en seier