FØR BØRSÅPNING: Mot nedtur på børsen

Nettmegler tror Oslo Børs starter med nedgang.

Publisert:

Nettmeglerselskapet Netfonds tror på en svak tilbakegang i kursene når Oslo Børs starter handelen klokken 09.00.

"Vi tror Oslo Børs svakt ned i dag," skriver Netfonds i sin morgenkommentar.

De spår at Hovedindeksen vil være ned 0,11 prosent etter fem minutters handel.

"Børsene i Asia falt tilbake i natt, noe som normalt vil påvirke åpningskursene i Europa. Investorene er litt avventende i forhold til gårsdagens makrotall fra USA," skriver Netfonds.

Les også: Kraftig fall i Tokyo

Statistikk fra de amerikanske myndighetene viser at privatpersoners inntekt og forbruk var uendret i juni. At forbruket ville holde seg uendret var ventet, men inntektene var ifølge analytikerne ventet å stige med 0,1 prosent.

Videre ble det lagt frem statistikk for forestående boligsalg (pending home sales). Dette er boligsalg som er avtalt, men ennå ikke gjennomført. Boligindeksen falt i juni med 2,6 prosent til 75,7 poeng. Ifølge CNN Money er dette bedre enn ventet. Analytikerne ventet i snitt et fall på 5 prosent.

Tirsdag endte Dow Jones-indeksen ned 0,36 prosent til 10.626 poeng. S&P 500 falt tilbake med 0,48 prosent til 1.120 poeng.

- Ikke bekymret

Netfonds er ikke fullt så bekymret over de amerikanske makrotallene.

"Tallene som ble sluppet i går var i våre øyner ikke bekymringsverdige," skriver Netfonds.

Også i Europa er det ventet at børsene åpner ned.

Finansielle bookmakere i London anslår at de viktigste indeksene vil åpne ned mellom 0,1 og 0,4 prosent.

Selskapsresultater vil trolig være i fokus. Franske Societe General har lagt frem et 2. kvartalsresultat som er vesentlig bedre enn ventet. Også britiske Standard Chartered Bank har lagt frem resultater. Britenes resultat var omtrent som ventet.

Tokyo-ras

Da handelen stengte klokken 08.00 hadde Japans Nikkei-indeks falt med hele 2,11 prosent til 9.489,34 poeng. Samme til var Hongkongs Hang Seng-indeks ned marginale 0,01 prosent.

Det er eksportørene som for skylden for nedgangen - etter at bilsalget i USA steg ubetydelig for første gang dette året, samtidig som forbruket var svakere enn hva som var forventet i juni.

- Det økonomiske momentumet vil muligens bli langsommere. Investorer venter på at myndighetene skal rulle opp ermet og hindre at det skjer, sier fondsmanager i Korea Investment Trust, Hyun Dong Sik til Bloomberg.

Olje over 82 dollar

Tirsdag steg oljeprisen til over 81 dollar fatet. Prisen fortsetter å stige.

Amerikansk lettolje - WTI - handles til 82,27 dollar fatet, mens Nordsjøoljen - Brent Crude - handles for 82,50 dollar fatet.

Publisert: