Gode USA-tall løfter børsene

Overraskende tall fra Philadelphia-avdelingen av Fed løfter børsene både i Oslo og på Wall Street.

Publisert:

Industriproduksjonen i Philadelphia-området falt niende måned på rad i juni, men med langt lavere fart enn ventet.

Det gir optimisme over Atlanteren på Oslo Børs, der hovedindeksen får drahjelp i kjølvannet av statistikken. Etter å ha vaket såvidt inne i grønt territorium før tallene, er hovedindeksen kloikken 16.30 opp 1,4 prosent til 288 poeng, med en time handletid igjen. Også i USA er det stigende kurser. Dow Jones-indeksen er opp rundt 0,9 prosent.

Følg utviklingen på Oslo Børs på E24 Børs.

I tillegg til å falle mindre enn måneden før, senker fallet farten betydelig fra måneden før, viser ferske tall fra en Federal Reserve-undersøkelse torsdag.

Philadelphia-avdelingen av Federal Reserve opplyser at indeksen som måler aktiviteten i næringslivet steg bratt til negative 2,2 i juni, fra negative 22,6 måneden før.

Juni-nivået er også det høyeste nivået siden september 2008.

Bedre enn ventet

I forkant ventet økonomene Reuters snakket med at indeksen ville tikke inn på minus 17 i juni måned.

Anslagene varierte fra minus 24 til minus 6, virkeligheten overgikk dermed samtliges forventninger betydelig.

Til tross for at statistikken overrasket på oppsiden, er det fortsatt fall i industriproduksjonen, ettersom alt under 0 indikerer et fall.

I tillegg til industritallene var også målingen av de såkalte ledende indikatorene bedre enn ventet. Ledende indikatorer som er en samleindeks for makroøkonomiske indikatorer, steg med 1,2 prosent i mai, mens det var ventet en oppgang på 0,9 prosent, ifølge Reuters.

Flere nyheter på E24.

Publisert: