Tror på børsfall i Europa

De ledende børsene i Europa ventes å starte den nye uken med fall.

SKAPER TRØBBEL: Aske fra den islandske vulkanen Eyjafjallajokull skaper problemer ikke bare for europeisk luftfart. Asken rammer handelen og turismen over hele kontinentet.
Publisert:

Børsnedturen fra fredag fortsetter mandag. Det er i hvert fall det som gir lavest odds for de som vil spille på utviklingen i børsåpningen. Britiske oddsselskaper venter fall både i London, Frankfurt og Paris, melder Reuters.

I London ventes FTSE100 å starte dagen med et fall på mellom 8 og 18 poeng. Det tilsvarer en nedgang på opptil 0,3 prosent.

DAX-indeksen i Frankfurt ventes å falle med mellom 18 og 19 poeng, noe som tilsvarer en nedgang på 0,3 prosent.

I Paris ventes CAC 40-indeksen å falle med mellom 21 og 28 poeng, noe som tilsvarer ett fall på hele 0,7 prosent.

Nedtur i Oslo

Også i Norge ligger dte an til en dårlig start på uken.

- Vi tror Oslo børs åpner ned i dag. Vårt "Fair-Value"-estimat på hovedindeksen er 384,3 poeng noe som tilsvarer en nedgang på 0,58 prosent, skriver Netfonds.

Nedturen begrunnes med flere faktorer, inkludert den siste ukens store begivenhet - vulkanutbruddet.

- Aksjemarkedene i Asia falt over 1,5 prosent i natt. Vulkanen på Island, samt Goldman Sachs er hovedgrunnen til pessimismen. Det blir viktig at flytrafikken i Europa etter hvert kommer i gang, da dette har stor innvirkning på flere bransjer globalt, skriver Netfonds.

Les også: Goldman Sachs og aske senker børsene i Asia

Dårlig ukeslutt på Wall Street

Nedturen kommer etter en bred nedgang på Wall Street fredag. Børsene i USA fikk en dårlig avslutning på uken etter at det ble kjent at det amerikanske kredittilsynet SEC går til sak mot storbanken Goldman Sachs.

Ifølge søksmålet unnlot Goldman Sachs å opplyse om at et stort hedgefond - Paulson &Co. - hadde satset penger - og tjente opp mot 15 milliarder dollar - på at subprime-lånene Goldman solgte ville bli misligholdt. Paulson & Co. skal også ha deltatt i struktureringen av lånepakken, noe Goldman heller ikke opplyste om.

Les mer om saken her: Kredittilsynet SEC går til sak mot Goldman Sachs for svindel

Lavere oljepris

Mandag morgen omsettes et fat nordsjøolje for 84,89 dollar. Det er ned med rundt en dollar fatet siden fredag, og ytterligere en dollar siden torsdag.

Les også:Flystans senker oljeprisen

Publisert: