TROR PÅ NY VEKST: Eivind Reiten: - Det blir kjempemoro når det snur

Konsernsjef Eivind Reiten mener oppturen kan komme med en fart man sjelden ser maken til.

Publisert:

Eivind Reiten overlater konsernsjefstolen i Hydro

OSE

NHY

til Svein Richard Brandtzæg i det verste aluminiumsmarkedet på langt tid, men Reiten sier Hydro står støtt.

- Jeg skulle ønsket at verdenskonjunkturene var i et annet humør, innrømmer Reiten overfor E24 i etterkant av onsdagens resultatpresentasjon av tallene for fjerde kvartal.

- Godt rustet

Reiten som går av som konsernsjef 30. mars, er ikke bekymret for fremtiden og omtaler 2008 som et ganske bra år til tross for en dårlig avslutning.

- Jeg føler meg tilfreds med at Hydro hadde et underliggende driftsresultat på over 6 milliarder kroner i 2008. Vi runder årsskiftet med 3,5 milliarder i kontanter, og møter krisen omtrent uten rentebærende gjeld, sier Reiten.

Det underliggende driftsresultatet for fjerde kvartal endte på 868 millioner kroner, mens hele 2008 ga et driftsresultat på drøyt 6 milliarder kroner. Store nedskrivninger sender imidlertid resultatet etter skatt til minus 5,8 milliarder kroner.

Hydro-aksjen faller rundt 3 prosent på Oslo Børs.

- Det er klart Hydro er i tøft farvann, men vi er bedre rustet enn på lenge til å møte utfordringene, sier Reiten.

Les også:

- Mer enn krevende

Aluminiumsprisen har stupt fra 2600 dollar per tonn for bare noen måneder siden til i overkant av 1400 dollar, og etterspørselen etter Hydros aluminiumsprodukter til bildeler faller i takt med at krisen for bilprodusentene stiger.

Reiten legger ikke skjul på dramatikken i dagens situasjon. Etterspørselen.

- Når ting er vanskelig bruker vi i Hydro og si at det er krevende. Nå er det mer enn krevende, sier Reiten.

Konsernsjefen er dog sikker på at tilpasningene Hydro gjør med blant annet kraftige produksjonskutt, føre til at selskapet vil gjøre det sterkt når den økonomiske veksten vender tilbake.

- Det blir kjempemoro når det snur, og det kan snu med en fart det er sjelden man ser maken til siden det skrus så hardt igjen nå, sier Reiten.

Følg Hydro-aksjen med E24 Børs.

Les også:

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om