Fremgang for Venstre og KrF på ny måling

Støttepartiene Venstre og Kristelig Folkeparti går fram henholdsvis 2,6 og 2,2 prosentpoeng og er vinnerne i Aftenpostens novembermåling.

SMILER: Støttekameratene Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) har mest grunn til å smile av Aftenpostens novembermåling. Tonen var også god da de møttes i vandrehallen etter åpningen av Stortinget i oktober.

Vidar Ruud
  • NTB
Publisert:De to partiene er nesten jevnstore på målingen, som er gjennomført av Respons for Aftenposten. KrF får en oppslutning på 7,2 prosent, mens Venstre ligger på 7 prosent. Avstanden mellom dem er dermed godt innenfor feilmarginen på 2-3 prosentpoeng.

Undersøkelsen er gjennomført i første halvdel av denne uken og kan dermed gjenspeile de pågående budsjettforhandlingene, men valgforsker Bernt Aardal advarer mot å trekke for bastante konklusjoner.

– Det er veldig mye sprik i målingene for november. Opinion har for eksempel 3,9 for Venstre. Endringene for Ap, Høyre og Frp er ikke signifikante. Jeg ville ha tolket dette med nøkternhet og forsiktighet, sier Aardal til avisen.

De tre største partiene går alle tilbake. Ap faller 2 prosentpoeng til 36,2 prosents oppslutning. Høyre faller 1,5 til 23,1 prosent, mens Fremskrittspartiet går tilbake 0,9 prosentpoeng og får en oppslutning på 11,9 prosent.

Blant de tidligere rødgrønne partnerne er det Senterpartiet som kan være mest fornøyd. Partiet går fram 0,4 til 5,4 prosent. SV er fram 0,1 prosentpoeng, men 3,5 prosents oppslutning er fortsatt et stykke unna sperregrensen. De Grønne går tilbake 0,1 til 3,6 prosent, mens Rødt er uendret på 1,3 prosent.

Les også:

Ny rekordmåling for ApBudsjettforhandlingene i kritisk faseNy runde med knallhard tautrekking om budsjettmail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Frp fram 4 prosentpoeng på ny måling

  2. Oppturen fortsetter for Sp på ny måling

  3. Ap størst, Høyre mest fram på partimåling

  4. Annonsørinnhold

  5. Ap nede på 20-tallet i ny måling

  6. Frp fram og Høyre tilbake på ny måling