Hyttesalget har skutt i været under coronakrisen

Hittil i år har det blitt omsatt 6. 276 hytter på fjellet ved sjøen og i innlandet. Det er hele 36,6 prosent flere enn i tilsvarende periode i fjor.

Hyttesalget har gått til værs i år, størst oppgang har det vært på salg av hytter på fjellet, men også hytter i innlandet og ved sjøen er populære. Illustrasjonsfoto: Berit Keilen / NTB
 • NTB
Publisert:

Samtidig har også prisene økt, viser tallene fra Eiendom Norge.

Gjennomsnittsprisen på fritidsboliger så langt i 2020 har ligget på rundt 2 .5 millioner kroner, noe som er 6,1 prosent mer enn i 2019.

– I kjølvannet av at hytteforbud ble opphevet i april har omsetningen og prisene på fritidsboliger i Norge skutt i været, konstaterer administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge.

– Denne veksten kommer på toppen av at vi de siste tre årene har hatt stabilt stor bruktomsetning i hyttemarkedet. I tillegg har det årlig blitt bygget rekordmange nye hytter, spesielt på fjellet, sier Lauridsen.

Fjellkommunene opplever den største økningen med 3.034 hyttesalg, en oppgang på 39,8 prosent.

Det har blitt omsatt 1.130 fritidsboliger i innlandet, en økning på 32,3 prosent, mens tallene for hytter ved sjøen er 2 208 boliger, noe som er en økning på 33,6 prosent.

Mesteparten av prisveksten er kommet i perioden april til august, og snittprisen i august er 16,6 prosent høyere enn på samme tid i fjor.

Sjekk E24s oversikt over de økonomiske konsekvensene av coronaviruset
Les også

Har solgt hytter for over 400 millioner kroner i sommer

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Hytte-Norge
 2. Eiendom Norge
 3. Hyttemarked
 4. Coronaviruset
 5. Eiendom

Flere artikler

 1. Hytteåret 2020: – Historisk på alle mulige vis

 2. Hytteprisene til værs - har steget over 12 prosent på ett år

 3. Hytteprisene steg 7,3 prosent i 2021

 4. Flere solgte hytta i andre kvartal

 5. Her ligger Norges dyreste fritidsboliger