Netanyahu hardt ut mot UNIFIL

Israels statsminister Benjamin Netanyahu går hardt ut mot FNs fredsbevarende styrke i Sør-Libanon, få dager etter at en av soldatene i styrken ble drept i et israelsk angrep.

- LUKKER ØYNENE: Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklager UNIFIL-styrken for å lukke øynene for våpenleveranser til Hizbollah-militsen i Sør-Libanon.Her er han ved en annen anledning 28. januar.

Amir Cohen
  • NTB
Publisert:

I en telefonsamtale med FNs generalsekretær Ban Ki-moon beklaget Netanyahu drapet på den 36 år gamle spanske korporalen, men anklager samtidig UNIFIL-styrken for å lukke øynene for våpenleveranser til Hizbollah-militsen i Sør-Libanon.

– UNIFIL rapporterer ikke om våpen som blir smuglet inn i Sør-Libanon, sa Netanyahu under telefonsamtalen.

Anklager Iran

Netanyahu hevdet videre at det var Hizbollahs støttespiller Iran som hadde skylden for trefningen der den spanske FN-soldaten og to israelske soldater ble drept.

– Verdenssamfunnet har hittil ikke rettet noen anklagende finger mot Iran, som sto bak angrepet mot grensa vår i nord, sa den israelske statsministeren.

Spania har krevd full gransking av hendelsen der den 36 år gamle spanske korporalen ble drept i onsdagens israelske angrep mot Sør-Libanon.

Hevnangrep

Det israelske angrepet kom etter at to israelske soldater kort tid i forveien ble drept i et granatangrep mot en israelsk militærkolonne i Shebaa-gårdene, et område på Golan-høydene som har vært okkupert av Israel siden 1967.

Hizbollah-militsen tok på seg ansvaret for dette angrepet og sa at det var hevn for et israelsk angrep som kostet fem av deres soldater livet på syrisk side av grensa tidligere i måneden.

Les også

Abbas sender inn ICC-søknad

Les også

Argentinsk reporter flykter til Israel

Les også

Israelsk nyvalg i mars neste år

Flere artikler

  1. Iran satser på diplomatiet for å redde atomavtalen

  2. Pompeo skuffet over Europa etter Soleimani-angrepet

  3. Professor: – En krigserklæring fra USA

  4. Annonsørinnhold

  5. Netanyahu takker nei til møte med demokrater

  6. Kampanje for å berolige motstanderne av Iran-avtale