Forsvaret helt ute av Agder i 2025

Fra 2025 vil Forsvaret ikke ha noen anlegg mellom Stavern i Telemark og Rogaland. Et siste forsøk på å bevare drift på Kjevik er avvist.

FORSVARSMINISTER: Frank Bakke-Jensen (H)

Terje Pedersen / NTB scanpix
 • NTB
Publisert:

Allerede i 2016 besluttet Stortinget å flytte Luftforsvarets skolesenter til Værnes ettersom det er blitt hovedbasen for de nye jagerflyene. Vedtaket har vakt stort lokalt engasjement og flere ganger har lokale politikere forsøkt å få vedtaket endret. Et siste forsøk før jul har også fått tommelen ned fra Forsvarsdepartementet, skriver Fædrelandsvennen.

– Det er trist og litt uforståelig, og det frykter jeg kan gå ut over folks forståelse og velvilje overfor Forsvaret, sier Renate Hægeland som er Høyres gruppeleder i Kristiansand.

Etter nedleggelsen vil ikke Forsvaret ha noe virksomhet i Agder. Selv om Hægeland synes det er lite fordelaktig at Forsvaret med dette forsvinner fra Sørlandet, mener hun ikke dette innebærer noen sikkerhetsrisiko for landet som helhet.

Tross tapet av 200 arbeidsplasser ser ikke tidligere ordfører i Kristiansand Harald Furre like mørkt på situasjonen som før.

– Signalene vi har fått, tyder på at det fortsatt vil være bruk for fagfolk på dette feltet på Sørlandet i fremtiden, og at både sivil og militær luftfart kan bli en kunde for private initiativ her, sier han til avisen.

Flere artikler

 1. Milliardæren bak den omdiskuterte kunstsiloen

 2. BankID-svindel til Høyesterett

 3. Betalt innhold

  Mann til sykehus etter fall om bord i skip

 4. Annonsørinnhold

 5. Trondheim forbyr utleie av bysykler og elsykler – andre byer tilskynder bruk

 6. Betalt innhold

  Vennenes historier om Nicolai Tangen: «Skjønte at han lå flere hoder foran oss andre»