Vått valgvær over nesten hele landet

I Sør-Norge bør de aller fleste være forberedt på regn når borgerplikten skal utføres mandag, mens folk lenger nord kan regne med lettere vær.

STEMTE I REGNET: KrF-leder Knut Arild Hareide avga sin stemme på Disen skole i regnværet søndag. Lisa Marie Larsen og sønnen Tord Olav følger med.

Foto: Terje Pedersen NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

Meteorologisk institutt varsler ustabilt vær både sør og nord for Stad og Dovre på valgdagen. Selv om det kan bli en del fint vær enkelte steder i Nord-Norge, bør en mange steder også der være forberedt på nedbør.

– I Sør-Norge bør man absolutt ha med paraplyen dersom en skal ut og stemme, sier statsmeteorolog Kristen Gislefoss til NTB.

Han sier værutsiktene er litt bedre lenger nord, men at det også der vil bli høyst variable forhold. I tillegg vil det blåse kraftig flere steder, spesielt i Troms og Finnmark hvor det er varslet sterk kuling tidlig på valgdagen. Også i Agder-fylkene og langs kysten av Telemark vil det bli kraftig vind mandag, men det er uvisst om den vil komme fra venstre eller høyre.

– Det blir mest vind langs kysten og mer normalt innover i landet, sier Gislefoss.

For Østlandet varsles det liten kuling og varig regn mandag. Dessuten kan lokalt komme mye nedbør. Det samme varselet er gitt for fylkene lenger vestover. Både Telemark og Agder må regne med vind og kraftig nedbør, og i Rogaland tas det forhold om at det også kan komme torden. Lenger nordover blir regnet mer spredt.

Les også

Midlertidige ansettelser holder seg lavt til tross for lovendring:– Noe av det første en Ap-regjering vil gjøre er å reversere loven

Les også

– Norge har ingen gründervennlige partier

Les også

Slik vil partiene gjøre det lettere for gründere i Norge

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Politikk

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Flere danskebåter stanses av uværet

 2. «Før var han Frp-statsråd. Nå trenger bedriftene hans mer innvandring»

 3. Betalt innhold

  Ekstremværet Aina: To skøyter har gått ned

 4. Betalt innhold

  Rådyr strøm i mars: – Nå trenger vi at snøen smelter raskt

 5. Orkanen «Laura» treffer USA: «SØK DEKNING NÅ!»