Trichet: - Hellas er et engangstilfelle

Den europeiske sentralbanksjefen mener Hellas-krisen er et engangstilfelle og frykter ikke at den vil spre seg til andre land i eurosonen.

-INGEN KRISE: Den europeiske sentralbanksjefen Jean-Claude Trichet frykter ikke at «Hellas-sykdommen» vil spre seg til resten av Europa.
Publisert: Publisert:

Jean-Claude Trichet mener Hellas' situasjon er unik i europeisk sammenheng og frykter ikke at det skal spre seg en gjeldskrise over Europa.

Den europeiske sentralbanksjefen slår fast at Hellas er et engangstilfelle.

- Jeg er sikker på at alle landene i eurosonen ikke bare vil standhaftig gjennomføre alle nåværende forpliktelser, men også være «foran kurven» og gjøre passende tiltak, slik situasjonen er for Italia, sa Trichet til den tyske avisen Sueddeutsche Zeitung lørdag, ifølge Reuters.

På spørsmål om europeiske land nå kaster gode penger etter dårlige penger når landene skal tette igjen de mange hullene i Hellas' offentlige finanser, mener Trichet det er viktig med «pinlig nøyaktig gjennomføring» av de strukturelle reformene i Hellas, sammen med internasjonal assistanse.

- Europeisk finansdepartement

Samtidig gjentok han formaningene om et europeisk finansdepartement som kan bruke makt for å tvinge strukturelle reformer over nasjonale myndigheter.

- I morgen burde det være mulig å tvinge tiltak på et land som ikke gjennomfører de avtale justeringene. Og for dagen etter morgendagen tror jeg europeerne vil forme et nytt type forbund som naturligvis vil ha et europeiske finansdepartement med egne ansvar, sa Trichet.

Euroen er solid

Tidligere på fredagen uttalte administrerende direktør for Bundesbank, Jens Weidmann at den greske redningspakken allerede hadde svekket eurosonen lands finanser.

Trichet var ikke enig og pekte på den sterke euroen, til tross for uroen på kontinentet.

- Euroen er solid, sterk og en pålitelig valuta. Vi har ingen valutakrise fordi euroen er stabil og holder verdien ekstremt bra.

LES OGSÅ:

Publisert: