Ny rekordmåling for Ap

Arbeiderpartiet ser nok en gang 40-tallet på en meningsmåling, mens regjeringspartiene fortsetter nedgangen.

I MEDVIND: AP-leder Joans Gahr Støre.

Jan Petter Lynau
  • NTB
Publisert:Ap får en oppslutning på hele 42,2 prosent på Opinions partibarometer for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB) denne måneden. Det er fram 3,2 prosentpoeng siden oktober og hele 7,4 prosentpoeng fram etter presentasjonen av forslaget til statsbudsjett.

Samtidig fortsetter Høyre og Fremskrittspartiet å synke på målingen. Høyre får 22 prosents oppslutning, noe som er ned 3,9 prosentpoeng fra forrige måned. Frp går tilbake 2,4 prosentpoeng til 11,4 prosent.

Aps partisekretær Raymond Johansen mener målingen er motiverende og viser at de har gjort noe riktig.

– Samtidig er tallene nok også en reaksjon på et budsjett fra Høyre og Frp som tar fra dem som har lite, og gir til dem som har mest fra før, sier Johansen.

– Slike målinger skjerper oss og viser at vi må bli enda flinkere til å vise fram at vi løser viktige utfordringer for Norge i dag, og ruster Norge for fremtiden, sier Høyres Nikolai Astrup, som mener budsjettforslaget er helt i tråd med det som ble lovet i valgkampen.

SV går fram 1,1 prosentpoeng, men ligger likevel under sperregrensen med 3,8 prosent. Også Venstre ligger under sperregrensen med 3,9 prosent – tilbake 0,7 prosentpoeng. For de andre partiene viser målingen at KrF får 5,9 prosent (+1,4), Senterpartiet 5,2 (+0,6), Rødt 1,3 (+0,7) og Miljøpartiet De Grønne 3,5 (+0,5).

mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ap lå an til 47,6 prosent – så kom terroren

  2. Oppturen fortsetter for Sp på ny måling

  3. Ap får 42,4 prosents oppslutning på ny måling

  4. Annonsørinnhold

  5. Velgersmell for Høyre og Frp på ny måling

  6. Fremgang for Venstre og KrF på ny måling