Hurtigruten blir arbeiderhotell

MS Nordnorge skal fungere som hotellskip i Middelhavet.

Publisert:

Hurtigruten

OSE

HRG

har inngått intensjonsavtale med oljeservicekjempen Aker Solutions

OSE

AKSO

om utleie av hurtigruteskipet "MS Nordnorge" som hotellskip på et offshoreprosjekt i Middelhavet.

- "Nordnorge" har nå forlatt Bergen og har kurs for Middelhavet. Dette er en god løsning for både skipet og Hurtigrruten, sier kommunikasjonsrådgiver Stein Lillebo i rederiet til E24.

Les også:

Kan huse opptil 500 arbeidere

Hotellskipet har 214 lugarer med totalt 457 sengeplasser. Det ble allerede i oktober lagt i opplag på kaia i Åndalsnes, ettersom kriserammede Hurtigruten måtte spare penger.

I begynnelsen av desember forlot det så Åndalsnes, for å forberede seg på oppdraget for Aker Solutions. Hvem oppdragsgiveren var, ble imidlertid holdt strengt hemmelig frem til nå.

- Vi har oppbemannet skipet for å håndtere vårt nye oppdrag i Middelhavet. Selv om varigheten av oppdraget er satt til 5. april neste år, holder vi døra åpen for forlengelse, sier Lillebo.

Les også:

Karriere i Antarktis

Endelig kontrakt er under arbeid og vil bli inngått i løpet av uke 51.

De siste vintrene har "Nordnorge" seilt som cruiseskip i Antarktis i vinterhalvåret. Skipet fikk sin debut som hotell i september, sa det lå fortøyd som hotellskip ved Mongstad-anlegget.

Hurtigruten har tidligere meldt at de vil selge et av sine skip bygget på 1990-tallet. Om det blir "Nordnorge", er ennå ikke klarlagt.

Les også:

Har tapt over 800 millioner

Hurtigruten - som foruten rederiet også omfatter hurtigbåt-, buss- og ferjevirksomhet - har hatt samlede tap de siste tre årene på over 800 millioner kroner.

Konsernet er en av de største taperne på børsen i år, og kursen er falt fra 44,50 kroner ved årsskiftet til 9,55 kroner aksjen mandag.

Hurtigruten la frem et resultat for tredje kvartal som var mye svakere enn i 2007, og det var sviktende trafikk og høye kostnader som var årsaken til det dårlige resultatet.

Flere E24-nyheter

Publisert:

Her kan du lese mer om