Oppgang på Oslo Børs

Oslo Børs steg markant onsdag, i takt med en oljepris som løftes. Blant taperne var XXL-aksjen etter resultatvarsel fra selskapet.

OSLO BØRS: Hovedindeksen steg onsdag.
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs (OSEBX) endte opp 1,23 prosent onsdag ettermiddag.

Samtidig er oljeprisen på vei oppover.

Et fat nordsjøolje (brent spot) handles for 81,7 dollar fatet. Dette er en oppgang på 2,7 prosent siden midnatt.

Slik endte de fem mest omsatte aksjene:

  • Equinor falt 0,19 prosent
  • Mowi steg 2,79 prosent
  • Hydro endte opp 1,51 prosent
  • Aker BP steg 1,09 prosent
  • DNB hoppet 1,53 prosent
Les også

Tørrlastbyks på Oslo Børs

Henter friske penger

Onsdag morgen ble det kjent at sportskjeden XXL gir opp satsingen i Østerrike etter fem år og at de vil hente en halv milliard kroner gjennom en emisjon. Selskapet har ikke klart å bli lønnsomt i Østerrike og planen er å trekke seg helt ut i løpet av neste år.

XXL-aksjen endte ned 8,36 prosent til kurs 4,076 kroner.

Pengene fra emisjonen vil bli brukt til å nedbetale gjeld, skriver selskapet i en børsmelding.

I den kommende emisjonen er kursen satt til 3,7 kroner. Tirsdag stengte XXL-aksjen på 4,45 kroner på Oslo Børs. Største eier Altor, med XXL-styreleder Hugo Maurstad i spissen, har forpliktet seg til innskudd på 119 millioner kroner.

Samtidig kom det en oppdatering på salget i årets siste kvartal. Det ligger an til å havne på mellom 2,3 og 2,4 milliarder kroner.

I samme periode i fjor fikk sportskjeden inntekter på 2,7 milliarder kroner.

Venter flere Subsea 7-avtaler

Undervannsleverandøren Subsea 7 landet forrige uke tre kontrakter for installeringsarbeid i Norskehavet og Nordsjøen. Samlet sett sikrer disse avtalene en omsetning på minst 1,2 milliarder til og med 2027, noterer DNB Markets i en oppdatering.

«Gjennom 2023 venter vi at disse annonseringene vil kunne bli fulgt opp av blant annet en eller to større avtaler med Petrobras. Petrobras har nylig åpnet et anbud for rørledningsarbeid offshore Brasil og fristen for å komme med tilbud er i mars. Her venter vi en anbudsavgjørelse i løpet av første halvår», skriver meglerhuset.

På DNB Markets’ estimater vil en kontraktsverdi kunne utgjøre rundt 1 milliard kroner og oppdraget ha en oppstart i 2026.

«Bekreftelsen av et slikt tidspunkt vil eventuelt være gunstig for Subsea 7 ettersom selskapet i dag allerede har et tilsvarende installasjonsoppdrag for Petrobras med forventet avslutning i 2025. Tre års ledetid før oppstart tyder også på at kundene nå føler behov for å sikre seg kapasitet på et tidligere tidspunkt enn før, og er slik vi ser det dermed en indikasjon på at markedet er i ferd med å bli strammere», skrives det.

Rett over nyttår venter meglerhuset at Petrobras utlyser ytterligere et anbud i samme størrelsesorden, men da med en forventet anbudsavgjørelse først mot slutten av 2023

Publisert: