Ny prisrekord: Bladde opp 22 millioner for hytte i Trysil

Den tidligere formel 1-stjernen Michael Schumachers prisrekord i Trysilfjellet er historie. I 2022 ble det omsatt dobbelt så mange hytter for over fem millioner i forhold til året før.

Tidligere i februar overtok den svenske investoren sin nye luksushytte i Trysilfjellet, etter å ha kjøpt den utenfor det åpne markedet i fjor.
Publisert:

Tømmerhytta, som ligger på hyttefeltet Ugla på Trysilfjellet, ble i november solgt for svimlende 22 millioner kroner.

Petter Birkrem, eiendomsmegler og partner i Privatmegleren Ullevål

Prisen er mer enn syv ganger så høy som den norske gjennomsnittshytta, som ifølge Eiendom Norges hytteprisstatistikk hadde en prislapp på drøye 2,9 millioner kroner i 2022.

Hytta, det tilhørende annekset og dobbeltgarasjen teller hele 312 kvadratmeter. Eiendommen er på hele 2,3 mål.

– Dette en veldig fin tømmerhytte, som ligger på det mest populære området i Trysilfjellet. Det er en de få eiendommenei Trysil hvor det er lov å bygge såpass stort, sier Petter Birkrem, eiendomsmegler og partner i Privatmegleren Ullevål.

Les på E24+

Eksperter om hyttemarkedet: Her kan du gjøre gode kjøp nå

Megleren, som har spesialisert seg på hyttesalg i Trysil, solgte i 2015 hytta til den tyske Formel 1-stjernen Michael Schumacher for nær 21,9 millioner kroner. Dette var inntil november prisrekorden i Trysil.

– Det var særlig gledelig å sette ny prisrekord i Trysil i november, på en tid hvor markedet var seig som sirup, sier han.

Det var Finansavisen som omtalte rekordsalget først.

Kjøpt av svensk forretningsmann

Kjøperen er den 56 år gamle svenske forretningsmannen Sten Peter Kollberg og hans kone Inger Margareta Kollberg. Paret overtok nylig hytta de i november kjøpte utenfor det åpne markedet etter en privat visning.

– Da jeg kom til overtagelsen hadde selger allerede overbrakt kjøper en magnumflaske med god champagne. Det var veldig god stemning, sier Birkrem.

Kollberg er eiendomsinvestor og daglig leder i det svenske eiendomsselskapet Mölnlycke Fastighets AB. Gjennom selskapet eier han blant annet det ærverdige herregårdshotellet Hällsnäs utenfor Göteborg. Kollberg sitter også i styret til den svenske whiskydestilleriet Mackmyra.

– Vi er veldig fornøyde med kjøpet, sier Kollberg til E24.

Utover dette ønsker han ikke kommentere hyttekjøpet. Paret eier allerede en hytte på samme hyttefelt, som ligger ute til salg for 11,9 millioner kroner.

Sten Peter Kollberg og Inger Margareta Kollberg selger denne hytta på Trysilfjellet. Deres nye fjellstue ligger drøye 500 meter unna.

Høy prisvekst i hyttemarkedet

Hytteprisene steg med 10,1 prosent i 2022, viste fritidsboligprisstatistikken fra Eiendom Norge, som ble publisert onsdag.

Antall omsetninger av hytter til en pris over fem millioner mer enn doblet seg i omfang i løpet av fjoråret.

– Det som er oppsiktsvekkende i 2022 er det dyre segmentet holder stand totalt sett, og det er solgt svært mange hytter både til mellom fem og ti millioner og over ti millioner kroner. Nivået er langt høyere enn før pandemien, sier Henning Lauridsen, administrerende direktør i Eiendom Norge i en pressemelding.

Det ble solgt 159 hytter i Trysil i 2022, en nedgang fra 233 omsetninger året før. Gjennomsnittsprisen for en fritidsbolig i den populære hyttekommunen var i fjor nær fire millioner kroner.

– Strømprisen er den store, stygge ulven

Den samme statistikken viste at antall omsetninger av fritidsboliger ble redusert med hele 30 prosent i 2022 sammenlignet med året før. Eiendomsmegler Petter Birkrem har en klar oppfatning av hvorfor hyttesalget har stupt det siste året.

– Jeg tror strømprisene er den store, stygge ulven i hyttemarkedet. Prisene har variert voldsomt, og på sitt verste kostet opp til 7–8 kroner kilowatten. Vi ser også at mange hytteeiere unngår å bruke hyttene sine på grunn av de skyhøye prisene, sier han.

Ifølge megleren har hyttemarkedet tatt seg noe opp etter nyttår.

– Men sammenlignet med tidligere år, må vi fortsatt justere prisene for å kunne møte etterspørselen markedet, sier han.

Publisert: