120 BANKER KOLLAPSET I ÅR: Fem banker i USA konkurs i natt

Finanskrisen krevde natt til lørdag flere bankofre.

  • E24
Publisert:

Mens den fryktede tredjekvartalssesongen har gått over all forventning og flere makrotall peker i retning av at den økonomiske oppturen er i rute, viser banknæringen et langt dystrere bilde.

Fredag kveld overtok amerikanske myndigheter fem nye banker. Dermed har totalt 120 amerikanske banker lagt inn årene så langt i år, ifølge CNN Money.

63 filialer

Den største som falt var United Commercial Bank, som hadde 63 amerikanske filialer, i tillegg til avdelinger i både Hong Kong og Shanghai. Banken hadde innskudd for totalt 7,5 milliarder dollar, rundt 42,6 milliarder kroner.

Nå har California-baserte East West Bank of Pasadena gått med på å overta samtlige av United Commersials filialer, i tillegg til den internasjonale driften.

Toppsjef Dominic Ng er fornøyd med overtakelsen, og uttaler ifølge Bloomberg følgende i en pressemelding:

- Dette er en hendelse som endrer oss. Transaksjonen styrker vår tilstedeværelse i avgjørende markeder i både USA og Asia.

Lukket for siste gang

Også United Security Bank of Sparta i Georgia lukket dørene for siste gang denne fredagen. Her vil Moultrie Ameris Bank, også i Georgia, overta kontrollen over bankens innskudd.

Home Federal Savings Bank i Detroit hadde også sin aller siste dag før banken ble lukket av myndighetene natt til lørdag norsk tid.

I St. Louis ble Gateway Bank konkurs. Sentralbanken i Kansas vil overta bankens innskudd.

Ny konkursrekord

Dermed fortsetter snøballen å rulle, etter at myndighetene forrige helg overtok hele ni nye amerikanske banker. Det var det høyeste antallet på én dag siden finanskrisen startet sommeren 2007, ifølge Reuters.

Ikke siden 1992 har like mange banker gått over ende. Bankene sliter særlig med de store tapene på boliglån som har kommet etter den verste nedturen på over 25 år. Denne fredagen meldte Det amerikanske arbeidsdepartementet at ledigheten i USA steg til 10,2 prosent i oktober, det høyeste nivået på 26 år.

Bankene som ble overtatt denne helgen har totalt eiendeler for 11,6 milliarder dollar, og innskudd for 7,9 milliarder dollar. Av dette er en betydelig andel tapt, og bare nattens aksjoner koster FDIC rundt 1,5 milliarder dollar.

Les også: Risikoen øker for ny nedtur, mener Martin Feldstein

Les flere nyheter på E24.no

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Disse bankene gikk konkurs i natt

  2. Tre banker konkurs i natt

  3. Fire banker i USA konkurs i natt

  4. Ingen amerikanske banker kollapset denne uken

  5. 101 banker konkurs i USA