Forbrukertilliten øker for første gang siden april

- Det må påpekes at forbrukertillitsindeksen fortsatt er historisk lav, sier fagsjef Henrik Høidahl.

HISTORISK LAV: Forbrukertilliten øker for første gang siden april men er fortsatt lav historisk sett.
Publisert: Publisert:

Optimismen blant norske forbrukere øker for første gang siden april, og er nå på minus 27,7 poeng. Det er en oppgang på 4,3 poeng fra oktober.

Det viser forbrukertillitsindeksen fra Opinion.

De fire siste månedene, fra august til november, har gjennomsnittet av CCI vært minus 29,0 poeng. De foregående fire månedene, fra april til juli, var gjennomsnittet 19,4 poeng. Det forteller noe om den økende usikkerheten som mange har følt på utover sommeren og høsten, sier fagsjef Henrik Høidahl i Opinion i en pressemelding.

– Det har vært langt mellom lyspunktene når det gjelder forbrukertillit så langt i år, og den lenge nedadgående kurven har vært brutt kun to ganger i år, i april og nå i november. Det må påpekes at forbrukertillitsindeksen fortsatt er historisk lav, sier Høidahl.

Nytt historisk bunnpunkt

I november måler indeksen vesentlig større tro på både husholdningens og landets økonomi om 12 måneder sammenlignet med i dag. Det kan være et tegn på at norske forbrukere ser et lite lys i enden av det mange opplever som en lang, mørk tunell, fremgår det av pressemeldingen.

Indikatoren på forbrukertillit som omhandler husholdningenes økonomi i dag går imidlertid ikke i positiv retning, sammenlignet med for ett år siden.

– Den faller ytterligere i november, og med det til et nytt historisk bunnpunkt, sier fagsjefen.

Les på E24+

Hege (33) sa opp jobben: – Jeg hadde ingen plan for hva jeg skulle gjøre etterpå

Publisert:
Gå til e24.no