21.000 flere arbeidssøkere på en uke

Tirsdag er totalt 15,4 prosent av arbeidsstyrken registrert som arbeidssøkere hos Nav.

Publisert:

Rettelse: E24 skrev først at det var 21.000 nye helt ledige, det korrekte er 21.000 flere arbeidssøkere.

Nav-tallene publisert tirsdag viser at det har vært en økning på 21.000 flere arbeidssøkere den siste uken.

– Totalt er dermed 433.000 personer registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere på tiltak hos Nav. Åtte av ti nye arbeidssøkere har oppgitt permittering som årsak til at de har meldt seg hos Nav, sier arbeids- og velferdsdirektør Sirgun Vågeng i en kommentar.

Coronaviruset

15,4 prosent arbeidssøkere

Tirsdag var 291.000 personer registrert som helt ledige hos Nav, ifølge foreløpige tall. Det utgjør 10,4 prosent av arbeidsstyrken.

Totalt er 15,4 prosent av arbeidsstyrken registrert som arbeidssøkere. Da er søkere på tiltak, og delvis ledige arbeidssøkere.

Sammenlignet med tirsdag 31. mars har det blitt 10.000 færre helt ledige. Det må ses i sammenheng med at flere av de nye ledige har begynt å sende meldekort. Det fører til at Nav får opplysninger om hvem som har jobbet de to siste ukene, og dermed klassifiseres som delvis ledige.

Det er 31.000 flere registrert som delvis ledige enn forrige tirsdag.

Den store coronaguiden for småbedrifter

Høyest ledighet innen reiseliv og transport

Innenfor reiseliv og transport er arbeidsledigheten høyest, hvor 26,9 prosent av arbeidsstyrken er registrert som helt ledige. Deretter følger butikk- og salgsarbeid, med henholdsvis 16,8 prosent og 16,7 prosent.

Det er registrert 2.800 og 2.000 flere helt ledige enn i forrige uke innenfor serviceyrker og annet arbeid, og reiseliv og transport.

Arbeidsledigheten er også høyest blant kvinner i aldersgruppen 20 til 24 år, hvor 17,3 prosent er registrert som helt ledige. Menn i samme aldersgruppe følger, med 16,2 prosent I alle aldersgrupper over 25 år er imidlertid ledigheten høyest for menn.

Samtidig er det store fylkesvise forskjeller. Denne uken var andelen helt ledige høyest i Oslo med 13,8 prosent, og lavest i Nordland med 8,5 prosent.

Les også

Vanskelig å få oversikt? Her er de økonomiske krisetiltakene

Skyhøy arbeidsledighet

Fredag publiserte Nav de månedlige ledighetstallene for mars, som viste at corona-tiltakene førte til skyhøy arbeidsledighet. Det var 301.000 personer registrert som helt ledige i Norge ved utgangen av mars.

– Ledighetsøkningen i mars er den største i en enkeltmåned noen gang. Coronapandemien treffer verden og Norge hardt. Ved siden av liv og helse, er regjeringens viktigste oppgave å sikre arbeidsplasser og næringsliv for tiden etter krisen, skrev arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen i en e-post til VG/E24 i forbindelse med tallene fredag.

Nav publiserer ukentlige ledighetstall grunnet konsekvensene av coronaviruset.

Se statistikken her
Les også

Over 400.000 helt og delvis ledige i Norge

Les også:

Les også

Hun er permittert fra to jobber. Som privatist, får hun hverken dagpenger eller ekstra lån.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om