APPLE ITUNES: Konkurrent tar innpå Apple

iTunes er fortsatt størst, men med mindre margin.

ITUNES: Amazon.com spiser innpå Apples musikksalg. Her er Black Eyed Peas, som står bak tidenes mest selgende sang på iTunes; «I Gotta Feeling».
Publisert:

Amazon.com, verdens største Internett-forhandler, vokste raskere enn Apple i sangnedlastinger i USA siste kvartal og deler nå andre plass med Wal-Mart, ifølge Bloomberg.

I kvartalet hadde Amazon.com 12 prosent av markedet for digitale sangnedlastning, i tillegg til salg av CDer. Amazon.com la på 4 prosentpoeng i markedsandeler, mens Apple kun la på ett prosentpoeng.

Apple har en markedsandel på 26,7 prosent av det totale musikkmarkedet. Wal-Mart og Amazon.com selger fysiske CDer i tillegg til at de lar forbrukerne laste ned enkeltsanger, mens Apple kun lar brukere laste ned sanger via tjeneste iTunes.

"Amazons vekst reflekterer en sterkere posisjon i både CD og digitale formater", sier Russ Crupnick, en analytiker for OD i en kommentar til Bloomberg.

"Denne toveis tilnærmingen med å selge både digital musikk og CD hjelper å tiltrekke seg de mest verdifulle og engasjerte musikkjøpere som foretrekker tilgang til begge formatene"

Det totale slaget av digital musikk steg med 5 prosentpoeng i kvartalet, og står for 40 prosent av musikksalget i kvartalet.

Publisert: