En million kroner til Høyre

Christen Sveaas åpner lommeboken for Høyre, men sier de må samarbeide med Frp.

Marit Hommedal/Scanpix
Publisert:,

Etter å ha kritisert Høyre for å være et kjedelig parti, gir nå Christen Sveaas en million kroner til partiet i valgkampstøtte, skriver Dagens Næringsliv.

Vil bli kvitt de rødgrønne

Dette beløpet stiller i egen klasse sammenlignet med de andre bidragene partiet har fått i år. Sveaas mener det er på høy tid at Høyre og Frp begynner å samarbeide i rikspolitikken, da de lenge har samarbeidet i kommuner og byer i hele Norge.

Han vil bli kvitt den rødgrønne regjeringen. Forretningsmannen mener imidlertid Høyre må spisse sitt politiske budskap og ikke la seg styre av partiveteraner som etter hans mening gjør partiet grått og uattraktivt for velgerne.

Den styrtrike investoren ledsager pengene med et leserbrev i DN, rettet mot Høyre og lederen Erna Solberg. Han er fremdeles svært kritisk, og mener partiledelsen fremstår som kjedelig.

- Ikke litt kjedelig, Georgsen. Veldig kjedelig!, skriver Sveaas i leserbrevet.

- Bort med gamle travere

Han peker på at politikerne han kaller "Høyregarkene" har hatt stor makt og at disse politikerne sentralt har hatt Frp-allergi. Han mener det er på tide at Erna Solberg blir kvitt de gamle "Høyregarkene" som har sittet ved makten de siste 10-20 årene og at partiet begynner å høre på de yngre i partiet.

Christen Sveaas er en svært vellykket investor, og kontrollerer investeringsselskapet Kistefos. Han er også en lidenskapelig kunstsamler, og har aksjer

Mer valgkampstoff:

Til forsiden