Ny passasjerrekord for Norwegian

Norwegian fløy over 553.000 passasjerer i desember.

UTEN TEGNESERIEFIGURER: Det blir slutt på at Anders And og Austin Powers booker seg sete hos Norwegian.
Publisert:

553.259 passasjerer fløy Norwegian

OSE

NAS

i desember i fjor. Det er er økning på 66.192 fra samme måned året før - tilsvarende en økning på 14 prosent.

Total passasjertrafikk (RPK) økte samtidig med 20 prosent i forhold til det foregående året.

Les også:

Fyller færre seter

Samtidig fyller selskapet færre seter på sine flyvninger. Kabinfaktoren var 74 prosent, som er en nedgang på 3 prosentpoeng i forhold til desember 2007.

Kabinfaktoren ble på 70 prosent for 2008 - en nedgang på 5 prosentpoeng i forhold til samme periode i 2007. Veksten er et resultat av endring i kapasitet mot nye ruter innenlands.

Følg Norwegian-aksjen minutt for minutt med E24 Børs

Tjener mer

Yielden, som er inntekt per setekilometer, er estimert til 0,68 kroner for perioden. Det er en økning på 13 prosent fra året før, men samtidig en nedgang fra 0,71 kroner i november.

- Den positive utviklingen i yield kompenserer mer enn nedgangen i kabinfaktoren. Nettoeffekten gir en økning i enhetsinntekten, skriver Norwegian i en pressemelding.

Les også:

Kjos tilfreds

Økningen i passasjertrafikk, produksjon og passasjervolum henger sammen med at selskapet stadig opprettet nye ruter i fjor.

- Markedsandelen har økt innenriks i Norge og ligger nå på over 45 prosent på enkelte ruter. I tillegg har vi økt i det skandinaviske markedet. Vi er veldig godt fornøyd med passasjerveksten, og ser fram til et spennende 2009, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Flere E24-nyheter

Publisert:

Her kan du lese mer om