Norske nøkkeltall

Svak nedgang i arbeidsledigheten

Berit Roald
  • Hanna Ghaderi
Publisert:

I januar ble det registrert 300 færre helt arbeidsløse ifølge sesongjusterte tall fra Nav.

Delen av helt arbeidsløse lå på 2,2 prosent av arbeidsstyrken. Til sammen var 75.674 personer registrert som enten helt arbeidsledige eller arbeidssøkere som deltar på tiltak i januar, mot 76.315 personer foregående måned, ifølge sesongjusterte tall fra Nav.

– Totalt sett har utviklingen registrert i arbeidsledighet stort sett vært i tråd med Norges Banks syn, om noe på den sterkere siden. Dette bør imidlertid ikke ha stor innvirkning på sentralbankens syn på renter, skriver Dane Cekov og Kjetil Olsen i Nordea Markets i en kommentar.

Ved utgangen av januar var antallet arbeidsløse høyest innenfor bygg og anlegg, med 3,9 prosent av arbeidsstyrken. Arbeidsløse var lavest innenfor undervisning, med 0,8 prosent av arbeidsstyrken.

Sammenliknet med januar i fjor var arbeidsløse lavere i de fleste yrkesgruppene.

Vestfold og Telemark hadde den høyeste arbeidsledigheten i januar, med 2,9 prosent av arbeidsstyrken. Deretter følger Oslo, Viken og Agder med 2,6 prosent. Trøndelag, Innlandet og Nordland har lavest arbeidsløse med 2,1 prosent av arbeidstyrken.

Arbeidsledigheten har gått mest ned i Vestland og Møre og Romsdal. Det er bare i Viken at antallet arbeidsløse har gått opp (4 prosent).

Sammenliknet med januar i fjor har arbeidsledigheten gått ned i alle aldersgruppene, og nedgangen var størst for de under 25 år, og de fra 40 til 49 år.

Se tallene her
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Norske nøkkeltall
  2. Arbeidsledighet
  3. Nav

Flere artikler

  1. Arbeidsledigheten mer enn halvert siden coronatoppen

  2. SSB: Arbeidsledigheten falt til 3,8 prosent i oktober

  3. Nav: Ledighetstoppen kan være nådd

  4. Annonsørinnhold

  5. 15.700 færre arbeidssøkere den siste uken

  6. Strengere smitteverntiltak øker arbeidsledigheten for første gang på et halvt år