26 ansatte i fylket tjener over én million kroner

Snittlønnen for de 100 best betalte i Troms og Finnmark fylkeskommune passerte rekordhøye 940.000 kroner i fjor.

LØNNSFEST: Topplederne i Troms og Finnmark fylkeskommune tjener godt. Øverst fra venstre: Stein Ovesen, Øystein Ruud, Børre Krudtå, Marianne Pedersen og Bjørn Henrik Kavli. Foto: Troms fylkeskommune/Finnmark fylkeskommune

 • Martin Lægland (iTromsø)
 • Rune Ytreberg (iTromsø)
Publisert:,

I løpet av to år har det blitt dobbelt så mange ansatte i Troms og Finnmark fylkeskommune som tjener over en million kroner. Det viser dokumenter som iTromsø har fått innsyn i hos fylkeskommunen.

Se hele oversikten nederst i saken over de best betalte i den nye fylkeskommunen.

Snittlønnen for de 100 best betalte i fylkeskommunen var på 940.000 kroner i fjor, den høyeste noensinne. Antall ansatte med millionlønn er nær doblet på to år. I 2018 fikk 14 ansatte en årslønn på over en million kroner, i fjor fikk 19 ansatte millionlønn, mens tallet er steget til 26 i år.

Les også

Toppsjefer økte lønna med flere hundre tusen kroner – fylkesrådet innrømmer at de mangler lønnspolitikk

Tannlegene på toppen

26 ansatte har en årslønn på over en million kroner, blant dem flere rektorer og tannleger. Syv av de ti best betalte ansatte er tannleger, og de tjener bedre enn de fleste lederne i fylkeskommunen.

Tannlege og kirurg Bernt Arne Rønbeck er den best betalte ansatte med en årslønn på 1,38 millioner kroner. Det er mer enn fylkeskommunens øverste administrative leder, administrasjonssjef Stein Ovesen med en lønn på 1,35 millioner kroner.

Snittlønnen for de 100 best betalte passerte for første gang 900.000 kroner i fjor. Brutto total lønn for de 100 best betalte var i 2019 på 940.000 kroner.

– Kostbar utdannelse

Når Bernt Arne Rønbeck får høre at han ligger på topp blant de ansatte i fylkeskommunen, kvitterer han ut følgene beskjed:

– Jeg er tannlegen som har vært lengst ansatt, og jeg har mest erfaring, så det skulle bare mangle. Kollegaene mine sørpå i det private har dobbelt lønn av hva jeg har, sier Rønbeck. Han har jobbet som tannlege for Finnmark fylkeskommune i 40 år, og er i tillegg spesialist innen kjeve- og ansiktsbeinkirgurgi.

– Jeg har en lang og kostbar utdannelse. På nittitallet var det så vidt jeg hadde til smør på brødskiva, og jeg har til sammen 11 års utdannelse, legger han til.

Han har ikke merket noen forskjell som ansatt etter sammenslåinga av fylkene, og sier fylkeskommunen har tatt godt vare på ham som arbeidstaker.

Rønbeck er 67 år, og forteller at han har lisens til å drive i åtte år til. Det vil han også gjøre, om han kan.

– Vi har hundrevis av pasienter i kø, og så lenge vettet holder og er bra, så tenker jeg å fortsette. Jeg er takknemlig for å jobbe som tannlege. Det er masse utfordrende oppgaver.

Les mer:

Les på E24+

Plasserer milliardformuer i lokale boliglån

Les på E24+

XXL-sjef Pål Wibe: Debuterer på surfebrett i sommer

Her kan du lese mer om

 1. Troms og Finnmark
 2. Lønn
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Toppsjefer økte lønna med flere hundre tusen kroner – fylkesrådet innrømmer at de mangler lønnspolitikk

 2. Hvorfor gjør kvinnelige økonomer mindre karriere?

 3. Fagforbund-leder om topplederlønningene i bussbransjen: – Det gjør folk forbanna

 4. Annonsørinnhold

 5. Han ledet Equinors USA-fiasko – og knuste bonustaket

 6. Betalt innhold

  Et jordskred raserte lokalene i fjor. Nå er optimismen tilbake.