Mæland vil ha mer samarbeid i industrien

Bedrifter må samarbeide mer om å utvikle nye teknologiske løsninger for framtida, mener næringsminister Monica Mæland (H).

I HJEMBYEN: Næringsminister Monica Mæland (H), som vokste opp i sørlandsbyen, i debatt med president i Tekna, Lise Lyngsnes Randeberg og Terje Lien Aasland, energipolitisk talsperson i Arbeiderpartiet. Debatten var en del av et industripolitisk seminar arrangert av Tekna under den såkalte Arendalsuka.
Publisert: Publisert:

Hun mener ideen om et eget Toppindustrisenter, som ble lansert i Arendal tirsdag, er god. Det store spørsmålet er hva Norge skal leve av når oljen tar slutt.

– Bedriftene må hente erfaringer fra hverandre og løfte hverandre opp. Vi trenger store og raske omstillinger, sier Mæland, som onsdag deltok på en industridebatt i Arendal.

Les også

Oljebransjen ber staten spleise på klimakutt-plan

Eventyr i havet

Der skulle hun egentlig møte Ap-leder Jonas Gahr Støre, som i stedet sendte partiets miljøpolitiske talsmann Terje Lien Aasland. Han etterlyser en mer aktiv industripolitikk.

– Framtida kommer fortere nå enn for ti år siden. Vi politikere må være mer aktive, særlig når det gjelder teknologiutvikling, sier han.

Leder i Teknisk-naturvitenskapelig forening (Tekna) Lise Randeberg mener myndighetene ikke utnytter potensialet som ligger i oljenedturen. Norges neste store industrieventyr ligger i havet, tror hun.

– Men myndigheten må tørre å ta valg og ta større økonomisk ansvar når det gjelder risiko, sier hun.

Les også

DNB tror på oljeprisløft

Industrimelding

Mæland har tidligere varslet en egen industrimelding til høsten.

– Vi har brukt to år og mye penger på å gjennomgå alle næringslivsordningene i Norge. Siden 2013 har vi økt de næringsrettede programmene med 2,6 milliarder kroner, sier hun. Men hun vil ikke love mer penger i neste års statsbudsjett.

– Vi må prioritere hardt, sier hun.

Les også

Departementet: Mælands SMS-er ble ikke journalført

Les også

Mæland avventer britenes EU-avgjørelse

Publisert: