Borten Moe tar ikke gjenvalg

Senterpartiets nestleder, olje- og energiminister Ola Borten Moe, tar ikke gjenvalg til Stortinget neste år.

SIER NEI: Olje- og energiminster Ola Borten Moe sier nei til å stå på Senterpartiets liste til neste stortingsvalg.
Publisert:

Dette har han gitt nominasjonskomiteen i Sør-Trøndelag Senterparti beskjed om, heter det i en pressemelding.

«Jeg vil til valget neste høst ha representert Senterpartiet i 18 år som folkevalgt, hvorav 10 år på heltid. Helt siden jeg ble aktiv tidlig på 90-tallet har Senterpartiet og politikk gradvis blitt en stadig større del av det jeg har gjort og den jeg er. Etter nøye overveielse har jeg kommet fram til at jeg ikke vil forplikte meg til fire nye år på Stortinget den kommende stortingsperioden», skriver Borten Moe blant annet i sin begrunnelse.

Ola Borten Moe ble valgt inn på Stortinget i 2005, etter først å ha vært vararepresentant i perioden 2001-2005. Han tok over som olje- og energiminister etter partifelle Terje Riis-Johansen 4. mars 2011.

Vil ha nye erfaringer

Borten Moe sier han nå ønsker å skaffe seg ytterligere erfaringer utenfor politikken, men understreker samtidig at han ikke vil slutte å drive med politikk.

- Dette er ikke et farvel med norsk politikk. I en alder av 36 år vil det forhåpentligvis finnes både mer tid og flere muligheter til å arbeide for Senterpartiets politikk fremover, sier han i pressemeldingen.

Selv om han varsler at han ønsker seg erfariner utenfor politikken, understreker han at han ikke har noen konkrete planer for fremtiden utover driften av gården Skjefstad.

Les også: Ber Borten Moe roe ned oljejakten i nord

Les også: –  Borten Moe fører Frp-politikk

Les også: Borten Moe borer gjerne til Nordpolen

Publisert: